Bosnjacki forum

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
 
HomePortalRegistracijaLogin

Share | 
 

 Zalazak mudžahedina i osvit vehabija

Go down 
AutorPoruka
Dina
Admin
Admin
avatar


KomentarNaslov komentara: Zalazak mudžahedina i osvit vehabija   Fri Dec 26, 2008 11:39 pm

Zalazak mudžahedina i osvit vehabija 1/3''Sva i svačija djela treba nazvati pravim imenom. Terorizam je terorizam, ma ko ga činio. Ipak, terorizam se danas ekskluzivno pripisuje muslimanima. Hrvati ubijaju muslimane na svirep način, Izrael ubija muslimane već nekoliko decenija, zatvori su puni muslimana u cijelom svijetu! Je li to terorizam ili ne?!" Šejh kao da želi kazati, na terorizam se ne odgovara drugim terorizmom, ali kao da muslimani polažu isključivo pravo na njega.


Čudom se insan načuditi ne može sta muslimani Bosne nisu bili i sta još neće biti.....
Ako se malo osvrnemo u bližu prošlost, podsjetit ćemo se da smo bili Jugosloveni i to neopredjeljeni, a tada biti Jugosloven neopredjeljen značilo je biti najjača spona jedinstva i bratstva tada jos mlade jugoslovenske komunističke države.Samo malo prije toga, još u cvijetu razvitka nezavisne države hrvatske (NDH) slovili smo za hrvatsko cvijeće Ante Pavelića.


Paralelno nam se pripisivao ‘drugi’ fašizam Hitlerovog trećeg rajha nakon susreta jerusalemskog muftije Huseina i istaknutog generala SS trupa njemačke armije ,Himlera.Jedan od plodova nakon tog sastanka bilo je formiranje jedne od najelitnijih divizija SS trupa, 13 Brdske Divizije, poznatije kao ‘Handžar Divizija’ (13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar). Većinski sastav 13 Brdske Divizije činili su muslimani sa prostora bivše Jugoslavije,tako da nam sada maligni mozgovi pripisuju fašizam Drugog svjetskog rata. Na koncu, sta je jedna divizija u odnosu na tadašnju vojnu mašineriju njemacke armije?
Opet čudo golemo, nedavno još jedna jedinica poznata kao odred El Mudžahidin zasjenila čitavu Armiju BiH, HOS, HVO, VRS, samo ovaj put fašizam prerastao u islamski radikalizam i terorizam. .. pa je vakat već sad da se postavi prvo pitanje:

Kakav su to genocid i zločin činili muslimani u Drugom svjetskom ratu?


Činjenicama i argumentiranim dokazima teško je dati bilo kakav odgovor, ali odgovor postoji i u istom se kaže da su muslimani činili stravične zločine u drugom svjetskom ratu.
Dok nekako ustaše i četnici bijahu samo kolektivan san uključujući misiju majora Atertona i kameno zdanje u Jasenovcu!!!
Ne treba biti puno profiliran i mudar da bi insan znao da svako vrijeme ima svoje tumore, pa i naše,a o njima drugom prilikom.
Evo nas opet u Titovoj Jugoslaviji, ovaj put se deklarišemo kao muslimani, nismo više neopredjeljeni, sreći nigdje kraja. I tako stupismo u novu eru Jugaslavije, a junačka prsa na udar šake počela javno i poluglasno odgovarati da muslimansko srce bije u njima. Dok su šake slavodobitno udarale u sirova junačka prsa, u Beogradu SANU (Srpska akademija nauka i umjetnosti) završava svoj plan za novi poredak u post Titovoj Jugoslaviji. Realizacija plana opet nije mogla zaobići muslimane ili bolje kazano nije smijela zaobići muslimane.

U Srbiji prvi koji su došli na udar bili su albanski muslimani na Kosovu, šalje se milicija iz drugih republika da se ured dovedu albanski ‘nacionalisti i seperatisti’.Da apsurd bude veći, ''fini'' muslimani iz drugih republika išli su na Kosovo da tuku ''loše'' muslimane sa Kosova, tako da na Kosovu nije manjkalo ni bosanskih milicionera. Izgovor za intervenciju na Kosovu vlada tadašnje Jugoslavije tj Srbije nalazi u albanskom nacionalizmu i seperatizmu.

Testiranje muslimana u Bosni najbolje se manifestuje početkom osamdesetih u sarajevskom procesu. ''Loši'' muslimani su osuđeni, zatvoreni, a neki od ''dobrih'' ih zatvorili i osudili. Izgovor za tadašnje zatvaranje i osuđivanje Vrhovni sud Republike BiH nalazi u anti državnim idejama tj novim, žargonom kazano, u islamskom fundamentalizmu.
Dolazi nova etapa realiziacije beogradskog plana kojim na scenu stupa pravo lice Srbije i Srba na prostoru čitave Jugoslavije. Ova etapa podrazumijeva homogenizaciju Srba na terenu tj. usmeno-guslarsko pravilo ‘svi Srbi u istoj državi’, jer vještački šavovi granica unutar Jugoslavije već vidno popuštaju, tako da su se Srbi preko noći našli u podijeljenim republikama i autonomnim pokrajinama bivše Jugoslavije. SANU nemajući džogu za mejdana zajaši zvijer zvanu JNA za svoj pohod etničkog čišćenja, genocida kako bi homogenizirala Srbe....a dobro im je rekao onaj njihov Tarabić Mitar.


Dolazi do oružanog sukoba u Sloveniji, Hrvatskoj i konačno u BiH, kako bi se pripremio teren za implementaciju sporazuma u Karađoređevu pod blagoslovom UN-a. Početak rata u BiH označio je uvertiru za priču o po mnogo čemu ‘čudnim’ muslimanima u Bosni ‘odmilja’ nazvanim vehabijama.


Uvertira za jedinice ‘ bosanski mudžahedini’


Početak ratnih dešavanja na prostorima BiH trga i razbija lažnu ideju jedinstva i bratstva koja je poput ‘plemenitog’ korova bila usađena u glave muslimana Bosne.Muslimani Bosne nemajući nikog, okreću se sebi i svom identitetu dok pri tome ne zaboravljaju svog Gospodara iskreno dižući Mu ruke kako bi bili izbavljeni sa uzburkanog mora, čiji su divlji valovi nosili selo po selo, grad po grad, sa hiljadama muslimanskih života .Od ove katastrofe nisu bila pošteđena ni izuzeta nejaka djeca, nemoćni starci i žene. U prvoj fazi rata isprobane su sve psihološke metode počev od klasičnog ubijanja, zatvaranja u koncentracione logore, klanja, silovanja i iživljavanja na nejakim. Sve se to dešavalo nad muslimanima Bosne, a samo Židovi imaju pravo na holokaust, genocid, izmjenu ženevskih konvencija i izmjenu povelja UN-a, zar ta priviligija da se da običnim goimima.......

Muslimani Bosne tražeći sebe stasavaju u relativno nejaku i mladu armiju sa multietničkim principima koja je iz dana u dan jačala i postajala relevantan faktor odbrane Bosne od četničkih hordi umotanih u perje JNA i Vojske RS-a.
Da stvar bude gora, hrvatska komponenta vrši čistke na uzoru staljinista unutar svojih redova, te se razračunava sa neistomišljenicima, što je kulminiralo 09.08.1992. godine ubistvom velikog bosanskog generala, ujedno i zapovjednika HOS-a, Blaža Kraljevića, i njegovih saradnika: Gordan Čuljak, Šahdo Delić, Ivan Granić, Rasim Krasnići, Osman Maksić, Mario Medić, Vinko Primorac i Marko Stjepanović. Ubistvo ovog velikog generala značilo je otkrivanje pravog lica i podlosti predvodnika Hrvata Bosne. HVO postaje najdominantnija i jedina vojska Hrvata Bosne kojom se direkno komandovalo i rukovodilo iz Zagreba. Imajući ovo u vidu implementacija sporazuma iz Karađorđeva prelazi u izvršnu fazu - definitivno uništenje i istrebljenje muslimana Bosne.Znajući da muslimani Bosne u dijaspori ne predstavljaju prijetnju za sporazum iz Karađorđeva povodeći se za onom ispečenom doskočicom ‘šta je Kurd bez Kurdistana....?’

Gospodar svjetova se odazva vapaju svojih robova čije su ruke bile podignute ukazujući na iskrenost iskrenih onda i sada. Mnogi nakon sto se uzburkano more smirilo, i bezbjedno muslimani Bosne pristali u mirnu luku, okrenuše se ponovo svom subjektivnom umu koji je još brigo brigu o nuždi, obavijen pelenama. Armija RBiH prerasta u jaku i moćnu armiju čije jedinice uspješno brane preostalu slobodnu teritoriju od srpsko – hrvatskog agresora nižući pobjedu za pobjedom. Tako da džoker zvani embargo na isporuku oružja muslimanima Bosne kako bi se mogli ravnopravno braniti biva manje bitnim za muslimane, što dodatno zabrinjava i Beograd i Zagreb. Vakat je za drugo pitanje....


Da li je armija BiH vodila ofanzivni ili defanzivni rat ?


Naravno, opet će maligni mozgovi svojim kancerogenim razmišljanjem pokušat oblatiti čast, ugled i ponos Armije RBiH koja se jedina držala konvencionalnog načina vođenja rata, unaprijed definisan islamskim pravom, iz kojeg su proistekle ženevske konvencije. Ubacivanje prefiksa muslimanski u imena formiranih vojnih jedinica ‘ruši’ koncept principa multietničke armije koja biva etiketirana kao Alijina vojska islamske džamahirije u Bosni. Posebno istaknute brigade kao što su: 7. muslimanska brigada sa sjedištem u Zenici, 4. muslimanska lahka brigada sa sjedištem u Konjicu, Goraždanska 808 muslimanska brigada sa sjedištem u Goraždu itd. Po ko zna koji put zamjera se, valjda bi tek dobri bili da se ostalo ponovo neopredjeljen ili bolje kazano neodlučan, dok se gušiš u sopstvenoj krvi. Muslimani Bosne ponovo čine ''historijski grijeh'' ovaj put poznat kao čudo bosanskog otpora, odbacujući giljotinu iznad svojih vratova.

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''Dina: komentar modifikovan dana: Fri Dec 26, 2008 11:40 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
avatar


KomentarNaslov komentara: Re: Zalazak mudžahedina i osvit vehabija   Fri Dec 26, 2008 11:40 pm

Odred El Mudžahidin i njegovo formiranje 2/3


Odred El Mudžahidin je vojna jedinica formirana u augustu 1993. godine u sastavu 3 Korpusa Armije RBiH, nakon čega odred El Mudžahidin postaje legitimna jedinica oružanih snaga Armije RBiH, te samim time podliježe sistemu RIK-a (rukovođenja i komandovanja) Armije RBiH. Ova jedinica je prihvaćena sa mnogo predrasuda kod bosanskih muslimana, kako u toku rata, tako i nakon gašenja same jedinice po prestanku ratnih dejstava na području BiH.Uzroke predrasuda i animoziteta prema ovoj jedinici bi mogli podijeliti na:

1. Tradicionalno shvatanje islama
2. Nedosljednost prema sopstvenom identitetu
3. Posljedice dugogodišnjeg komunističkog sistema
4. Prihvatanje zapadnih vrijednosti i odbacivanje osnovnih islamskih načela


Tradicionalno shvatanje islama zasnovano na tradiciji bosanskih muslimana kojima je decenijama plasiran takozvani evropski islam, uzrokovalo je mnoge promjene u osnovnim islamskim principima. Obično te promjene su usko vezane sa uvođenjem mnogih novina, te nizom univerzalnih shvatanja zasnovanih na ‘open mind’ mišljenju pojedinaca i evropskih orijentalista. Mnogi od bosanskih muslimana nisu bili uporni u potrazi za svojim identitetom, pa su brzo odustali. Mali broj upornih koji je nastavio potragu za savojim korijenom našli su da musliman mora da se drži osnovnih principa vjere. Tragajući, spoznali su da je fundamentalna stvar svakog muslimana borba na putu Uzvišenog Gospodara, naučili su da je nužno izvršenje 5 dnevnih namaza, naučili su da je nužno distanciranje od bluda, alkoholnih pića, duhana i narkotika. Spoznali su da je nužno adekvatno odijevanje, pogotovo odijevanje muslimanki onako kako to islam nalaže, itd....

Komunistička trilologija u trajanju od nekoliko decenija ostavila je teške i duboke tragove na srcima bosanskih muslimana. Protežiranjem komunističkih ideja bosanski muslimani su se lagano ali konstanto odvajali od svog identiteta i od osjećaja pripadnosti islamu. Komunističke ideje su usađivane na veoma sofisticiran, ali jako plodonosan način na samom početku u predškolskoj dobi, zatim kroz školske i visoko školske ustanove ,sve do radnih mjesta i radnih organizacija. Svaku devijaciju od komunističke ideje mediji bi držali pod lupom, a državni organi vršili monitoring kako bi sortirali podobne od nepodobnih.

Bosanskim muslimanima nekako vazda tuđe bilo draže, pa ostaviše zar i feredžu, a zauzvrat prihvatiše da njihove sestre, majke, hodaju razgolićene i gologlave kako se ne bi razlikovale od drugih. Mnoge od njih stid je obuzimao kad se sjete dimija, dugih haljina, jemenija, mahrama. Sjećanje budi jedna emisije na televiziji gdje Jasna Šamić ‘orijentalista iz Pariza’ tvrdi da mahrama nikad nije bila sastavni dio odjeće bosanskih muslimanki. Njena laž i nije me nešto pogodila znajući da joj je posao izmišljati istinite laži, ali me dojmila hrabrost i njena dosljednost u laži koju trenutno plasira prema nekoliko miliona gledatelja te televizije, osim ako nije imala pretpostavku da se obraća maloumnim gledaocima ili čak debilima.Iznoseći ove uzroke dođe vakat i za treće pitanje:

Kakav je to novi islam kojeg donose i šire mudžahedini?

Naravno opet maligni mozgovi će odgovoriti da se radi o nekakvom novom, uvoznom islamu kojeg je jedna šačica frustriranih muslimana Bosne importovala preko svoje firme odred El Mudžahidin tokom perioda 1992-1996, iako nisu imali dodatnu djelatnost za uvoz, što bi rekli laičkim jezikom sve 'na crno'. Ovaj novi islam zvani uvozni islam importovan je pomoću mafijaških lobija širom aparskog svijeta. Tokom uvoza novog islama napravljena je jaka sprega i mafijaška mreža od Alžira, Tunisa, Maroka, Egipta preko Emirata, Saudije, Sirije, Kuvajta sve do Jemena.Tako maligni mozgovi zasijaše svoje kancerogene ćelije u mozgove muslimana Bosne, nadajući se trenutku njihove metastaze , o čemu ćemo pisati kasnije.


Mada iole odgovorna osoba prema sebi i prema svom Gospodaru zna da ne postoji stari i novi islam, da ne postoji islam koji se nosi i odnosi, islam koji se izvozi ili uvozi. Islam kojeg žive mudžahedini je i islam bosanskih muslimana, njihovih pradjedova i pranena sa kojeg je skinuto lažno perje, koje je komunizam iza sebe ostavio, i koje nikad nije bilo dio njega.

Odred El Mudžahidin je bio sastavljen od dobrovoljaca iz cijelog svijeta, ponajviše iz arapskih država, dok su mu osnovu činili lokalni dobrovoljci. Ova jedinica ni po čemu nije odudarala od drugih jedinica Armije RBiH, osim u svom ozbiljnijem i potpunijem praktikovanju islamskih propisa. U toku izvođenja borbenih dejstava veliku pažnju su usmjeravali na način izvođenja borbenih dejstava, te na dosljednost načinu ratovanja poslanika islama Muhameda a.s. koji je veliku pažnju pridavao da svako onaj ko se bori ne izgubi svoju čast. Muslimanski borac (mudžahid) ne može i ne smije ubiti: žene, djecu, stare, nejake, a selefu ( prvim generacijama) je često ponavljao da se ne smiju ubijati ni životinje, niti sjeći palmina stabla. U vremenu kada odred nije bio u izvršenju borbenih dejstava velika pažnja se pridavala islamskoj naobrazbi pripadnika odreda, zbog čega su islamske propise poznavali mnogo bolje od pripadnika drugih jedinica Armije RBiH.

Kada se govori o vojnom djelovanju na terenu ova jedinica je časno, dostojanstveno i disciplinirano izvršavala svaki zadatak koji joj je bio povjeren od strane pretpostavljene komande, zbog čega je bila mezimče komande Armije RBiH, a posebno 3. Korpusa. Odred El Mudžahidin vremenom postaje jedna od najelitnijih i najpouzdanijih jedinica Armije RBiH. Najteži zadatak i najveća odgovornost povjerava se ovoj jedinici prilikom izvođenja borbenih dejstava Armije RBiH na ozrensko – vozučkom ratištu. Kad smo već kod vozučkog ratišta, mami nam se četvrto pitanje....

Da li postoji osnovan i argumentiran dokaz da su pripadnici odreda El Mudžahidin u toku rata nekad, negdje ubili ili ubijali žene, djecu, stare i iznemogle osobe?


Maligni mozgovi će opet slavodobitno klicati... Zar video snimci načinjeni prilikom izvršenja borbenih zadataka na vozučkom ratištu i snimci u blizini Zavidovića ratne 1995. nisu dovoljni.?Da ne bi počeli kalkulisat jabukama i kruškama pitanje je jasno definisano ....... žene, djecu, stare i iznemogle osobe...

Intervju Šejha Envera Š'abana dat 15. 11. 1995. godine za list Ljiljan:
''Sva i svačija djela treba nazvati pravim imenom. Terorizam je terorizam, ma ko ga činio. Ipak, terorizam se danas ekskluzivno pripisuje muslimanima. Hrvati ubijaju muslimane na svirep način, Izrael ubija muslimane već nekoliko decenija, zatvori su puni muslimana u cijelom svijetu! Je li to terorizam ili ne?!" Šejh kao da želi kazati, na terorizam se ne odgovara drugim terorizmom, ali kao da muslimani polažu isključivo pravo na njega.

Na dan potpisivanuja Dejtonskog sporazuma u Parizu, 14 Decembra 1995. godine u poslijepodnevnim satima na prilazu Žepču, na magistralnom putu Zenica - Doboj, ubijeni su u zasjedi HVO-a slijedeće osobe:

1. Abu Hamam en Nedždi
2. Šejh Enwer Š'aban el Misri
3. Abul Haris Libi
4. Abu Zijad en Nedždi
5. Abu Muhamed Palestinac

Gore navedene osobe su napustili kamp, krećući se vozilom sarajevskih oznaka ka jednom od oslobođenih gradova. Nakon što ih je na putu presrela jedna hrvatska jedinica, druga hrvatska jedinica ih je iznenada i bez upozorenja napala u kolima, ubijajući ih trenutno. Ove ubijene osobe nisu bili teroristi, oni su došli da brane Bosnu od medžunarodnog terorizma.

Nije li način izvršenja ove likvidacije identičan načinu likvidacije koja je takođe izvršena na magistralnom putu kod Mostara, kada je likvidiran general Blaž Kraljević sa ličnom pratnjom???

Likvidacija Šejha Envera označila je početak primjene Dejtonskog sporazuma, rat naglo stade, krv ubijenih srebreničana kao da nikada nije potekla, u Doboj i Banja Luku se nije ušlo , osta koridor u sjevernoj Bosni....završila se još jedna epoha, mudžahedini odoše, ali vehabije bahnuše!


Zalazak mudžahedina i osvit vehabija
''Sva i svačija djela treba nazvati pravim imenom. Terorizam je terorizam, ma ko ga činio. Ipak, terorizam se danas ekskluzivno pripisuje muslimanima. Hrvati ubijaju muslimane na svirep način, Izrael ubija muslimane već nekoliko decenija, zatvori su puni muslimana u cijelom svijetu! Je li to terorizam ili ne?!" Šejh kao da želi kazati, na terorizam se ne odgovara drugim terorizmom, ali kao da muslimani polažu isključivo pravo na njega.


Čudom se insan načuditi ne može sta muslimani Bosne nisu bili i sta još neće biti.....
Ako se malo osvrnemo u bližu prošlost, podsjetit ćemo se da smo bili Jugosloveni i to neopredjeljeni, a tada biti Jugosloven neopredjeljen značilo je biti najjača spona jedinstva i bratstva tada jos mlade jugoslovenske komunističke države.Samo malo prije toga, još u cvijetu razvitka nezavisne države hrvatske (NDH) slovili smo za hrvatsko cvijeće Ante Pavelića.


Paralelno nam se pripisivao ‘drugi’ fašizam Hitlerovog trećeg rajha nakon susreta jerusalemskog muftije Huseina i istaknutog generala SS trupa njemačke armije ,Himlera.Jedan od plodova nakon tog sastanka bilo je formiranje jedne od najelitnijih divizija SS trupa, 13 Brdske Divizije, poznatije kao ‘Handžar Divizija’ (13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar). Većinski sastav 13 Brdske Divizije činili su muslimani sa prostora bivše Jugoslavije,tako da nam sada maligni mozgovi pripisuju fašizam Drugog svjetskog rata. Na koncu, sta je jedna divizija u odnosu na tadašnju vojnu mašineriju njemacke armije?
Opet čudo golemo, nedavno još jedna jedinica poznata kao odred El Mudžahidin zasjenila čitavu Armiju BiH, HOS, HVO, VRS, samo ovaj put fašizam prerastao u islamski radikalizam i terorizam. .. pa je vakat već sad da se postavi prvo pitanje:


Kakav su to genocid i zločin činili muslimani u Drugom svjetskom ratu?


Činjenicama i argumentiranim dokazima teško je dati bilo kakav odgovor, ali odgovor postoji i u istom se kaže da su muslimani činili stravične zločine u drugom svjetskom ratu.
Dok nekako ustaše i četnici bijahu samo kolektivan san uključujući misiju majora Atertona i kameno zdanje u Jasenovcu!!!
Ne treba biti puno profiliran i mudar da bi insan znao da svako vrijeme ima svoje tumore, pa i naše,a o njima drugom prilikom.
Evo nas opet u Titovoj Jugoslaviji, ovaj put se deklarišemo kao muslimani, nismo više neopredjeljeni, sreći nigdje kraja. I tako stupismo u novu eru Jugaslavije, a junačka prsa na udar šake počela javno i poluglasno odgovarati da muslimansko srce bije u njima. Dok su šake slavodobitno udarale u sirova junačka prsa, u Beogradu SANU (Srpska akademija nauka i umjetnosti) završava svoj plan za novi poredak u post Titovoj Jugoslaviji. Realizacija plana opet nije mogla zaobići muslimane ili bolje kazano nije smijela zaobići muslimane.

U Srbiji prvi koji su došli na udar bili su albanski muslimani na Kosovu, šalje se milicija iz drugih republika da se ured dovedu albanski ‘nacionalisti i seperatisti’.Da apsurd bude veći, ''fini'' muslimani iz drugih republika išli su na Kosovo da tuku ''loše'' muslimane sa Kosova, tako da na Kosovu nije manjkalo ni bosanskih milicionera. Izgovor za intervenciju na Kosovu vlada tadašnje Jugoslavije tj Srbije nalazi u albanskom nacionalizmu i seperatizmu.

Testiranje muslimana u Bosni najbolje se manifestuje početkom osamdesetih u sarajevskom procesu. ''Loši'' muslimani su osuđeni, zatvoreni, a neki od ''dobrih'' ih zatvorili i osudili. Izgovor za tadašnje zatvaranje i osuđivanje Vrhovni sud Republike BiH nalazi u anti državnim idejama tj novim, žargonom kazano, u islamskom fundamentalizmu.
Dolazi nova etapa realiziacije beogradskog plana kojim na scenu stupa pravo lice Srbije i Srba na prostoru čitave Jugoslavije. Ova etapa podrazumijeva homogenizaciju Srba na terenu tj. usmeno-guslarsko pravilo ‘svi Srbi u istoj državi’, jer vještački šavovi granica unutar Jugoslavije već vidno popuštaju, tako da su se Srbi preko noći našli u podijeljenim republikama i autonomnim pokrajinama bivše Jugoslavije. SANU nemajući džogu za mejdana zajaši zvijer zvanu JNA za svoj pohod etničkog čišćenja, genocida kako bi homogenizirala Srbe....a dobro im je rekao onaj njihov Tarabić Mitar.


Dolazi do oružanog sukoba u Sloveniji, Hrvatskoj i konačno u BiH, kako bi se pripremio teren za implementaciju sporazuma u Karađoređevu pod blagoslovom UN-a. Početak rata u BiH označio je uvertiru za priču o po mnogo čemu ‘čudnim’ muslimanima u Bosni ‘odmilja’ nazvanim vehabijama.


Uvertira za jedinice ‘ bosanski mudžahedini’

Početak ratnih dešavanja na prostorima BiH trga i razbija lažnu ideju jedinstva i bratstva koja je poput ‘plemenitog’ korova bila usađena u glave muslimana Bosne.Muslimani Bosne nemajući nikog, okreću se sebi i svom identitetu dok pri tome ne zaboravljaju svog Gospodara iskreno dižući Mu ruke kako bi bili izbavljeni sa uzburkanog mora, čiji su divlji valovi nosili selo po selo, grad po grad, sa hiljadama muslimanskih života .Od ove katastrofe nisu bila pošteđena ni izuzeta nejaka djeca, nemoćni starci i žene. U prvoj fazi rata isprobane su sve psihološke metode počev od klasičnog ubijanja, zatvaranja u koncentracione logore, klanja, silovanja i iživljavanja na nejakim. Sve se to dešavalo nad muslimanima Bosne, a samo Židovi imaju pravo na holokaust, genocid, izmjenu ženevskih konvencija i izmjenu povelja UN-a, zar ta priviligija da se da običnim goimima.......

Muslimani Bosne tražeći sebe stasavaju u relativno nejaku i mladu armiju sa multietničkim principima koja je iz dana u dan jačala i postajala relevantan faktor odbrane Bosne od četničkih hordi umotanih u perje JNA i Vojske RS-a.
Da stvar bude gora, hrvatska komponenta vrši čistke na uzoru staljinista unutar svojih redova, te se razračunava sa neistomišljenicima, što je kulminiralo 09.08.1992. godine ubistvom velikog bosanskog generala, ujedno i zapovjednika HOS-a, Blaža Kraljevića, i njegovih saradnika: Gordan Čuljak, Šahdo Delić, Ivan Granić, Rasim Krasnići, Osman Maksić, Mario Medić, Vinko Primorac i Marko Stjepanović. Ubistvo ovog velikog generala značilo je otkrivanje pravog lica i podlosti predvodnika Hrvata Bosne. HVO postaje najdominantnija i jedina vojska Hrvata Bosne kojom se direkno komandovalo i rukovodilo iz Zagreba. Imajući ovo u vidu implementacija sporazuma iz Karađorđeva prelazi u izvršnu fazu - definitivno uništenje i istrebljenje muslimana Bosne.Znajući da muslimani Bosne u dijaspori ne predstavljaju prijetnju za sporazum iz Karađorđeva povodeći se za onom ispečenom doskočicom ‘šta je Kurd bez Kurdistana....?’

Gospodar svjetova se odazva vapaju svojih robova čije su ruke bile podignute ukazujući na iskrenost iskrenih onda i sada. Mnogi nakon sto se uzburkano more smirilo, i bezbjedno muslimani Bosne pristali u mirnu luku, okrenuše se ponovo svom subjektivnom umu koji je još brigo brigu o nuždi, obavijen pelenama. Armija RBiH prerasta u jaku i moćnu armiju čije jedinice uspješno brane preostalu slobodnu teritoriju od srpsko – hrvatskog agresora nižući pobjedu za pobjedom. Tako da džoker zvani embargo na isporuku oružja muslimanima Bosne kako bi se mogli ravnopravno braniti biva manje bitnim za muslimane, što dodatno zabrinjava i Beograd i Zagreb. Vakat je za drugo pitanje....

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''Dina: komentar modifikovan dana: Fri Dec 26, 2008 11:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
avatar


KomentarNaslov komentara: Re: Zalazak mudžahedina i osvit vehabija   Fri Dec 26, 2008 11:40 pm

Da li je armija BiH vodila ofanzivni ili defanzivni rat ? 3/3Naravno, opet će maligni mozgovi svojim kancerogenim razmišljanjem pokušat oblatiti čast, ugled i ponos Armije RBiH koja se jedina držala konvencionalnog načina vođenja rata, unaprijed definisan islamskim pravom, iz kojeg su proistekle ženevske konvencije. Ubacivanje prefiksa muslimanski u imena formiranih vojnih jedinica ‘ruši’ koncept principa multietničke armije koja biva etiketirana kao Alijina vojska islamske džamahirije u Bosni. Posebno istaknute brigade kao što su: 7. muslimanska brigada sa sjedištem u Zenici, 4. muslimanska lahka brigada sa sjedištem u Konjicu, Goraždanska 808 muslimanska brigada sa sjedištem u Goraždu itd. Po ko zna koji put zamjera se, valjda bi tek dobri bili da se ostalo ponovo neopredjeljen ili bolje kazano neodlučan, dok se gušiš u sopstvenoj krvi. Muslimani Bosne ponovo čine ''historijski grijeh'' ovaj put poznat kao čudo bosanskog otpora, odbacujući giljotinu iznad svojih vratova.


Odred El Mudžahidin i njegovo formiranje


Odred El Mudžahidin je vojna jedinica formirana u augustu 1993. godine u sastavu 3 Korpusa Armije RBiH, nakon čega odred El Mudžahidin postaje legitimna jedinica oružanih snaga Armije RBiH, te samim time podliježe sistemu RIK-a (rukovođenja i komandovanja) Armije RBiH. Ova jedinica je prihvaćena sa mnogo predrasuda kod bosanskih muslimana, kako u toku rata, tako i nakon gašenja same jedinice po prestanku ratnih dejstava na području BiH.Uzroke predrasuda i animoziteta prema ovoj jedinici bi mogli podijeliti na:

1. Tradicionalno shvatanje islama
2. Nedosljednost prema sopstvenom identitetu
3. Posljedice dugogodišnjeg komunističkog sistema
4. Prihvatanje zapadnih vrijednosti i odbacivanje osnovnih islamskih načela
Tradicionalno shvatanje islama zasnovano na tradiciji bosanskih muslimana kojima je decenijama plasiran takozvani evropski islam, uzrokovalo je mnoge promjene u osnovnim islamskim principima. Obično te promjene su usko vezane sa uvođenjem mnogih novina, te nizom univerzalnih shvatanja zasnovanih na ‘open mind’ mišljenju pojedinaca i evropskih orijentalista. Mnogi od bosanskih muslimana nisu bili uporni u potrazi za svojim identitetom, pa su brzo odustali. Mali broj upornih koji je nastavio potragu za savojim korijenom našli su da musliman mora da se drži osnovnih principa vjere. Tragajući, spoznali su da je fundamentalna stvar svakog muslimana borba na putu Uzvišenog Gospodara, naučili su da je nužno izvršenje 5 dnevnih namaza, naučili su da je nužno distanciranje od bluda, alkoholnih pića, duhana i narkotika. Spoznali su da je nužno adekvatno odijevanje, pogotovo odijevanje muslimanki onako kako to islam nalaže, itd....

Komunistička trilologija u trajanju od nekoliko decenija ostavila je teške i duboke tragove na srcima bosanskih muslimana. Protežiranjem komunističkih ideja bosanski muslimani su se lagano ali konstanto odvajali od svog identiteta i od osjećaja pripadnosti islamu. Komunističke ideje su usađivane na veoma sofisticiran, ali jako plodonosan način na samom početku u predškolskoj dobi, zatim kroz školske i visoko školske ustanove ,sve do radnih mjesta i radnih organizacija. Svaku devijaciju od komunističke ideje mediji bi držali pod lupom, a državni organi vršili monitoring kako bi sortirali podobne od nepodobnih.

Bosanskim muslimanima nekako vazda tuđe bilo draže, pa ostaviše zar i feredžu, a zauzvrat prihvatiše da njihove sestre, majke, hodaju razgolićene i gologlave kako se ne bi razlikovale od drugih. Mnoge od njih stid je obuzimao kad se sjete dimija, dugih haljina, jemenija, mahrama. Sjećanje budi jedna emisije na televiziji gdje Jasna Šamić ‘orijentalista iz Pariza’ tvrdi da mahrama nikad nije bila sastavni dio odjeće bosanskih muslimanki. Njena laž i nije me nešto pogodila znajući da joj je posao izmišljati istinite laži, ali me dojmila hrabrost i njena dosljednost u laži koju trenutno plasira prema nekoliko miliona gledatelja te televizije, osim ako nije imala pretpostavku da se obraća maloumnim gledaocima ili čak debilima.Iznoseći ove uzroke dođe vakat i za treće pitanje:

Kakav je to novi islam kojeg donose i šire mudžahedini?


Naravno opet maligni mozgovi će odgovoriti da se radi o nekakvom novom, uvoznom islamu kojeg je jedna šačica frustriranih muslimana Bosne importovala preko svoje firme odred El Mudžahidin tokom perioda 1992-1996, iako nisu imali dodatnu djelatnost za uvoz, što bi rekli laičkim jezikom sve 'na crno'. Ovaj novi islam zvani uvozni islam importovan je pomoću mafijaških lobija širom aparskog svijeta. Tokom uvoza novog islama napravljena je jaka sprega i mafijaška mreža od Alžira, Tunisa, Maroka, Egipta preko Emirata, Saudije, Sirije, Kuvajta sve do Jemena.Tako maligni mozgovi zasijaše svoje kancerogene ćelije u mozgove muslimana Bosne, nadajući se trenutku njihove metastaze , o čemu ćemo pisati kasnije.


Mada iole odgovorna osoba prema sebi i prema svom Gospodaru zna da ne postoji stari i novi islam, da ne postoji islam koji se nosi i odnosi, islam koji se izvozi ili uvozi. Islam kojeg žive mudžahedini je i islam bosanskih muslimana, njihovih pradjedova i pranena sa kojeg je skinuto lažno perje, koje je komunizam iza sebe ostavio, i koje nikad nije bilo dio njega.

Odred El Mudžahidin je bio sastavljen od dobrovoljaca iz cijelog svijeta, ponajviše iz arapskih država, dok su mu osnovu činili lokalni dobrovoljci. Ova jedinica ni po čemu nije odudarala od drugih jedinica Armije RBiH, osim u svom ozbiljnijem i potpunijem praktikovanju islamskih propisa. U toku izvođenja borbenih dejstava veliku pažnju su usmjeravali na način izvođenja borbenih dejstava, te na dosljednost načinu ratovanja poslanika islama Muhameda a.s. koji je veliku pažnju pridavao da svako onaj ko se bori ne izgubi svoju čast. Muslimanski borac (mudžahid) ne može i ne smije ubiti: žene, djecu, stare, nejake, a selefu ( prvim generacijama) je često ponavljao da se ne smiju ubijati ni životinje, niti sjeći palmina stabla. U vremenu kada odred nije bio u izvršenju borbenih dejstava velika pažnja se pridavala islamskoj naobrazbi pripadnika odreda, zbog čega su islamske propise poznavali mnogo bolje od pripadnika drugih jedinica Armije RBiH.

Kada se govori o vojnom djelovanju na terenu ova jedinica je časno, dostojanstveno i disciplinirano izvršavala svaki zadatak koji joj je bio povjeren od strane pretpostavljene komande, zbog čega je bila mezimče komande Armije RBiH, a posebno 3. Korpusa. Odred El Mudžahidin vremenom postaje jedna od najelitnijih i najpouzdanijih jedinica Armije RBiH. Najteži zadatak i najveća odgovornost povjerava se ovoj jedinici prilikom izvođenja borbenih dejstava Armije RBiH na ozrensko – vozučkom ratištu. Kad smo već kod vozučkog ratišta, mami nam se četvrto pitanje....


Da li postoji osnovan i argumentiran dokaz da su pripadnici odreda El Mudžahidin u toku rata nekad, negdje ubili ili ubijali žene, djecu, stare i iznemogle osobe?


Maligni mozgovi će opet slavodobitno klicati... Zar video snimci načinjeni prilikom izvršenja borbenih zadataka na vozučkom ratištu i snimci u blizini Zavidovića ratne 1995. nisu dovoljni.?Da ne bi počeli kalkulisat jabukama i kruškama pitanje je jasno definisano ....... žene, djecu, stare i iznemogle osobe...


Intervju Šejha Envera Š'abana dat 15. 11. 1995. godine za list Ljiljan:


''Sva i svačija djela treba nazvati pravim imenom. Terorizam je terorizam, ma ko ga činio. Ipak, terorizam se danas ekskluzivno pripisuje muslimanima. Hrvati ubijaju muslimane na svirep način, Izrael ubija muslimane već nekoliko decenija, zatvori su puni muslimana u cijelom svijetu! Je li to terorizam ili ne?!" Šejh kao da želi kazati, na terorizam se ne odgovara drugim terorizmom, ali kao da muslimani polažu isključivo pravo na njega.

Na dan potpisivanuja Dejtonskog sporazuma u Parizu, 14 Decembra 1995. godine u poslijepodnevnim satima na prilazu Žepču, na magistralnom putu Zenica - Doboj, ubijeni su u zasjedi HVO-a slijedeće osobe:

1. Abu Hamam en Nedždi
2. Šejh Enwer Š'aban el Misri
3. Abul Haris Libi
4. Abu Zijad en Nedždi
5. Abu Muhamed Palestinac

Gore navedene osobe su napustili kamp, krećući se vozilom sarajevskih oznaka ka jednom od oslobođenih gradova. Nakon što ih je na putu presrela jedna hrvatska jedinica, druga hrvatska jedinica ih je iznenada i bez upozorenja napala u kolima, ubijajući ih trenutno. Ove ubijene osobe nisu bili teroristi, oni su došli da brane Bosnu od medžunarodnog terorizma.

Nije li način izvršenja ove likvidacije identičan načinu likvidacije koja je takođe izvršena na magistralnom putu kod Mostara, kada je likvidiran general Blaž Kraljević sa ličnom pratnjom???

Likvidacija Šejha Envera označila je početak primjene Dejtonskog sporazuma, rat naglo stade, krv ubijenih srebreničana kao da nikada nije potekla, u Doboj i Banja Luku se nije ušlo , osta koridor u sjevernoj Bosni....završila se još jedna epoha, mudžahedini odoše, ali vehabije bahnuše!Piše: Esad Brkić


BH Muslim Monitor 23.12.2008.

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

Na vrh Go down
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: Zalazak mudžahedina i osvit vehabija   

Na vrh Go down
 
Zalazak mudžahedina i osvit vehabija
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Bosnjacki forum :: Bosnjacka kultura i tradicija-
Idi na: