Bosnjacki forum

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
 
HomePortalRegistracijaLogin

Share | 
 

 AKO JE KUDS SLOBODAN, I UMMET JE SLOBODAN

Go down 
AutorPoruka
Lejla
Admin
Admin
avatar


KomentarNaslov komentara: AKO JE KUDS SLOBODAN, I UMMET JE SLOBODAN   Tue Feb 03, 2009 3:09 pm


Intervju s Hamasovim službenikom – 'Dali smo 1500 šehida, rodilo se 3500 djece'
Zijad Ebu Zejd, član Hamasovog političkog biroa, u intervjuu datom turskim novinama Vakit, donosi vijesti i nadu iz Gaze.

AKO JE KUDS SLOBODAN, I UMMET JE SLOBODAN


- Šta je pravi razlog ovih problema u Palestini?
- Palestina znači ummet. Kadgod je u Kudsu neki problem, znači da i Ummet ima problem. Naprimjer, Mongoli su bili ovdje i mi znamo da su to bili teški dani za Ummet. Krstaši su okupirali Kuds i mi znamo da su to bili teški dani za Ummet. Sada je Kuds ponovo pod okupacijom i mi znamo da je Ummet ponovo u teškoj situaciji. Ako je Kuds zarobljen, i Ummet je zarobljen. To je, ustvari, cijela priča.

- Jedan turski pjesnik kaže "Palestina je ispit pred svakim vjernikom". Kako vi gledate na situaciju u tom pogledu?

- Pjesnik je rekao istinu. Kuds je emanet u rukama svih muslimana. Zato ovo nije problem samo Palestinaca, nego cijelog Ummeta. Ako je Ummet slobodan, i Palestina je slobodna. Tokom cijele historije, Palestina je bila slobodna samo s islamom, isto tako sada Palestinu samo islam može spasiti.

CIONISTI I KRSTAŠI SU ZDRUŽENI

- Šta radi Izrael?

- Zapad samo koristi Izrael kao svoje oružje. Cionisti i krstaši su u Palestini združeni. Zapad se na ovaj način bori protiv islama. Cionizam je naš veliki neprijatelj, ali definitivno ne smijemo zanemariti Zapad. Zapad je kolonijalist i svojim krvavim napadima želi kolonizirati cijeli islamski svijet…

- A Palestina?

- Palestina je centralna tačka Ummeta. Slučaj Palestine je slučaj islama i borba islama. U Palestini se vide Božija upozorenja, uputstva i radosne vijesti. Hamas, u tom smislu, izvršava svoju dužnost.

- Koliko će trajati ta borba?

- Sve dok svete zemlje ne budu slobodne.. sve dok cionizam ne nestane s ove zemlje...

- U ovoj nedavnoj agresiji, šta je Izrael htio postići i šta je učinio u ova 22 dana?

- Izrael je htio ušutkati Hamas zauvijek. Htio je da nestanemo. Htio je da Palestina nestane. Htio je da Gazu preda Egiptu, a Zapadnu obalu Jordanu i da malo odahne. Nemaju namjeru stati ali su došli u tešku poziciju. Gaza im se suprotstavila. Tako mali grad nisu mogli zauzeti. Nisu je se mogli riješiti. Htjeli su okrenuti narod protiv Hamasa, a onda ih prepustiti Egiptu. Jer Egipat želi Gazu bez Hamasa.

KUDS NIJE MOJ, NEĆU GA PRODATI!

- Očito je da Svemilosni pomaže Gazu. Ali, u kakvom je psihičkom stanju narod?


- Ispričat ću vam jedan događaj. To će vam, čini mi se, jasno pokazati situaciju. U Kudsu su htjeli da od jednog starog Palestinca kupe jedan podrumski stan za 100 hiljada dolara. Kad nije prodao, ponudili su mu 2 miliona dolara. Palestinac je rekao: “Ako mi donesete jedan dokument, tada ću vam prodati”. Pitali su ga: “Koji dokument?” On je odgovorio: “Dokument u kojem stoji ‘Da, prodajemo’ s potpisom 1,5 milijardi muslimana. Bez tog dokumenta, ja ovu kuću neću prodati. Jer Kuds nije moj nego Ummetov”.

- A nama vrše propagandu da “Palestinci prodaju zemlju cionistima”.

- Nikada. Tako nešto se ne dešava. To je igra. İ nama su vas predstavili pogrešno. Ne žele da se međusobno pomažemo. Cionisti su nas ubili, tlačili i protjerali da bi okupirali našu zemlju. Okupiranu zemlju predstavljaju vama drukčije. Velike su igre to bile. Ali niko im više neće vjerovati, inšAllah.

- Mislim da se cionisti boje upravo ovakvog duha.

- Da. Mnogo se boje ovakvog duha. Netenyahov otac, jevrejski profesor, napisao je upravo ovako: “Na svim demonstracijama po svijetu najviše me plaši slogan: ‘Sjetite se Hajbera, o Jevreji, stiže vojska Muhammedova.'” Jer znaju da kada dođe Muhammedova vojska, neće doći samo iz Gaze, nego i s mora, kopna, vazduha i da će cionisti nestati.

DALI SMO 1500 ŠEHIDA, RODILO SE 3500 DJECE

- Kakva je Hamasova vojna snaga nakon napada?


- I dalje imamo istu vojnu snagu. Naše raketne rampe stoje netaknute. Naši tuneli nisu oštećeni. Ništa nisu mogli protiv naše ratne snage. Nisu uspjeli u svojim ciljevima. Bombardovali su nas s vazduha i pobili našu djecu. Da vam dam i radosnu vijest – mi smo u ovom periodu u Gazu unijeli strateško, vrlo važno oružje. Toga su se prepali. Nisu mogli ući i raditi šta su htjeli. Njihov cilj je bio ušutkati Gazu, rasturiti Hamas i predati grad Egiptu. Nisu mogli i neće! Hamas je čvrsto ostao uspravan.

- Šta se desilo u Gazi tokom agresije?

- Svijet je vidio šta se desilo. Ulice su nam bile krvave. Naša braća i sestre u Gazi vjeruju u Allahovu pomoć, vjerujte i vi. To što se desilo u Gazi je bez sumnje Allahova pomoć.

- Šta se, naprimjer, desilo?

- Doživjeli smo stvari koje su nam pojačale iman u srcu. Naprimjer, Hamasovi službenici otišli su u posjetu jednoj majci koja je izgubila petero djece u dobi od 5, 10, 15, 22 i 23. Ta ista majka im je rekla upravo ovo: “Hvala mom Gospodaru što mi je poslao strpljenje jače od raketa koje su na nas poslali cionisti. Vi nastavite s otporom, mi smo zahvalni Allahu."

- A djeca?

- Naša djeca u sebi nose veću ljubav nego mi odrasli. Upravo njih se i boje cionisti. Boje se ruku koja bacaju kamenje, boje se njihovog imana, boje se njihove hrabrosti. Mi smo u 22 dana agresije dali oko 1500 šehida, ali u tom periodu se rodilo preko 3500 djece! Mnoge naše žene su rodile blizance ili trojke. To je bila blagodat od Allaha. To nam je povećalo nadu u pobjedu. To nam je dalo snagu i moral.Izvor: Vakit

Prijevod s turskog: IslamBosna.ba

_________________
Allahu moj, podari mi sabur u svakom trenutku kad pomislim da ne mogu vise, da nemam snage, da nema svrhe. ..Amiin!Allahu moj ako je ovo sto zelim uraditi lose po mene, po moju vjeru, Dunjaluk i Ahiret , onda to otkloni od mene i odredi mi da se desi bolje od toga, bez obzira sta to bilo, i ucini da time budem zadovoljna.Amin!
Na vrh Go down
 
AKO JE KUDS SLOBODAN, I UMMET JE SLOBODAN
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Bosnjacki forum :: Drustvo-
Idi na: