Bosnjacki forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bosnjacki forum

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
 
HomePortalRegistracijaLogin

 

 SRPSKE LAZI I PREVARE

Go down 
+5
Amatullah
drinexi
Dina
beranac
Lejla
9 posters
AutorPoruka
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:39 pm

Heraldika Balkanskog poluostrva

Kad smo vec krenuli, da i nastavimo o jos jednoj srpskoj lazi i propagandi.

Kako je nastao vitaminski grb

Rasireno je vjerovanje da je grb sa cetiri ocila ogledalski simetricno rasporedjenih oko krsta na stitu izvorni srpski proizvod.

SRPSKE LAZI I PREVARE 6836.89532

Tumacenja o znacenju cetiri slova SSSS (ili cirilicki CCCC) su razlicita. Brojnost pretpostavki je ogranicena samo fantazijom i domisljatosti autora. Pocevsi od "samo sloga srbina spasava" do zluradog "samo seoba srbina spasava". Radi se o jos jednoj srpskoj kradji i prevari, ovoga puta malo starijeg datuma. Prevara seze u doba Milosa Obrenovica (voljom sultana kneza Srbije) inace osobe visokih moralnih normi. Poznat je i po tome sto je rodjenom kumu odfikario glavu i onda je, spakovanu u dzak soli, poslao sultanu u Stambol kao izraz dubokog postovanja. Porijeklo simbola koji cine srpskoi grb seze u rani srednji vijek. Tada je zastava Vizantije dva polja koja su sadrzavala cetiri slova B rasporedjena oko krsta. To se tumacilo tekstom: Basileus Basileon Basileuon Basileonton(slika). Sto bi se moglo prevesti sa: car careva caruje carevima ili vladar vladara vlada vladarima.

Na pecatnjaku kneza Milosa Obrenovica(malo modifikovan grb) kao centralni simbol pojavljuje se 1/4 zastave Vizantije (kao znak kontinuiteta vladanja) ugradjena u stit iznad koga je kraljevska kruna (kao izraz pretenzije na kraljevski prestol). Na desnoj strani je zmija kao simbol borbe protiv Turaka. Na lijevoj strani je lav koji drzi sablju, kao simbol pobjede. Vidljivo je da su slova BBBB sa Vizantijske zastave stilizirana gotovo do neprepoznavanja (najvjerovatnije pogresno prepisana). Milos Obrenovic, koji je bio svinjarski trgovac, bio je nepismen covek pa je, sudeci po rezultatu, zasigurno on licno ucestvovao u kreiranju grba. Kasnije se to pokusavalo tumaciti slovima CCCC (odgovara latinicki SSSS) ili sa cetiri ocila.

Predpostavlja se da je zgazena kokoska dodata kasnije(sadasnji grb) kada su u upotrebu usla motorna vozila a posebno parni valjci tako da je nastanak ove podloge bio moguc. Zasto kokoska ima dvije glave je nejasno. Po jednima je kokoska mutant nastao djelovanjem osiromasenog uraniuma. Po drugima je to samo dokaz da srpski grb sadrzi samo besmislice.
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:41 pm

Pravo prve bracne noci
SRPSKE LAZI I PREVARE 6836.89067

Jus primae noctis ili droit du seigneur je pravo prve bracne noci, zapravo pravo bega (ili rjedje age) da provede jednu noc sa buducom zenom svoga kmeta(citaj srbina) (mladom i seksualno privlacnom) nakon cega bi je predao dalje kmetu(citaj srbinu), iako se ovo moglo izbjeci otkupom (placanjem izvjesne sume novaca).
Zaplet u operi Le Nozze di Figaro (Figarova zenidba) od Wolfganga Amadeusa Mocarta je zasnovan na pravu prve bracne noci. Figaro i Susanna se spremaju za vjencanje ali grof Almaviva gospodar dvorca kraj Sevilje u Spaniji zeli da iskoristi svoje pravo i provede jednu noc sa Sussann prije Figara.
To pravo je siroko praktikovano u Evropi i posebno u zemljama Otomanske Imperije sve do kraja devetnaestog vijeka.
To pravo je prestalo u Rusiji u XIX vijeku. U Americi je to pravo (nezvanicno) postojalo sve do gradjanskog rata u vezi sa robovlasnistvom u juznim drzavama u Americi.
Na slici, koju je naslikao Paja Jovanovic, prikazana je mlada koja se priprema za prvu bracnu noc. Tu prvu noc ce provesti kod bega. Begovi su obicno bili Turci mada je bilo lokalnog plemstva koje je preslo na Islam da sacuvaju svoje privilegije za vrijeme vlasti Otomanske imperije nad Balkanom.

* Pravo prve bracne noci je vazilo za mlade kmetova ili slugu. One su bile hriscanke (vlahinje) jer muslimani nisu bili kmetovi.

Na dan udaje hriscanska (vlaska) mlada bi bila posjecena od strane jednog begovog (aginog) predstavnika obicno u pocasnoj pratnji jednog odjeljenja vojnika. Predstavnik bi zatim odveo mladu do begove (agine) kuce gdje bi provela dan i noc a zatim bi je otpratio nazad njenoj kuci u jutro na dan vjencanja.
Ono sto je zanimljiv detalj na slici je da su sve zene na slici obucene u tradicionalnu orjentalnu odjecu turskog stila. Za vrijeme Otomanske vlasti stil oblacenja je bio pod uticajem islamske tradicije. Cak i danas se koriste nazivi tekstila nastali u islamskom svijetu kao na primjer damast po gradu Damasku. Ili recimo fesa, sjetimo se Vuka Karadzica sa fesom.
One nose dimije (koje lice na siroke hlace) od tankog cesto zlatno prosaranog tkanja koje isticu zensku figuru.
U islamskim zemljama i muskarci i zene nastavljaju da slijede tradiciju pokrivajuci kosu u javnosti nekim pokrivalom za glavu: turbanom fesom velom. Zene na slici osim one na desoj strani imaju pokrivenu kosu salom (zvanim i samija, marama) u skladu sa islamskim obicajima.

E sad za 500 godina Turci su vam samo ovim pravom promijenili kompletnu genetsku strukturu. Neda mi se sad baviti matematikom, ali moze svako izracunati koliko je to generacijskih 'koljena'. Dodajmo tome da i dan danas srpski jezik je pun turcizama, narodnu nosnju u nekim dijelovima Srbije sacinjava izmedju ostalog i turski fes. Uglavnom se hvale slavenskim porijeklom, osobenosti: plava kosa i oci, kao ogromna vecina Rusa recimo, za razliku od osobenosti Turaka: crn ten, kosa oci. E sad pogledajte na sta lici danasnji srpski narod. A dajem zivot da 98% istog ne zna svog pretka prije dolaska Osmanlija na ove prostore. Znaci Srbadijo okanite se suplje, jer vrijedjajuci Turke mozda vrijedjate upravo svog cukun cukun cukun djeda.
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:43 pm

KRAJEM 19-TOG STOLJEĆA VASA PELAGIĆ POTPLAĆIVAO DJECU PO BOSNI DA SE ZOVU "SRBIMA".

SRPSKE LAZI I PREVARE 3788.195640

Po instrukcijama "Načertanija" Ilije Garasanina (na slici,lijevo) iz 1844 godine,a posebno poslije suludog clanka Vuka Stefanovica pod nazivom "Srbi,svi i svuda" objavljenog nedugo potom,1849.godine,,Sluge (Servi) su poceli proglasavati "Srbima",prakticno ko im je god pao na pamet,ne birajuci sredstva ni nacine.

Kako se postajalo "Srbinom" krajem 19 stoljeca? Dekretom,parama!

Na sljedecoj slici su navedni podaci o tome kako su Sluge krajem 19 stoljeca proglasavali "Srbinom" svakog stranca,koji bi u Srbiji proveo 10 godina!!

SRPSKE LAZI I PREVARE Kupovanje_srba

"Srbi za novčić"
SRPSKE LAZI I PREVARE 11-2185
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:44 pm

Srpkinje kao sultanije na Osmanskom dvoru

SRPSKE LAZI I PREVARE Sultanije

Među mnogim tajnama, koje su Srbi skrivali kao zmija noge, bila je i ona o Kosovskoj bici i rodbinskom prijateljstvu između njihovog i osmanskog dvora. Njima treba odati svjetski primat u krivotvorenju historijiskih činjenica i izmišljanju mitova. Oni su među rijetkim narodima na svijetu, koji svoje poraze slave kao pobjede. Bili su veliki prijatelji s Osmanlijama, s kojima su se pripadnici dinastija Hrabrenovića i Brankovića orodili. Ovo je kratka priča o Kosovskoj i drugim bitkama Osmanlija s neprijateljima i rodbinskim vezama tih dviju dinastija sa Osmanlijama.


Srbi su napali Osmanlije kod Černomena na rijeci Marici (Bugarska) u rujnu/septembru 1371. godine. Posljednjeg dana bitke, koja se odigrala 27. rujna/septembra, doživjeli su težak poraz, u kojemu je izginula glavnina njihove vojske, a poginuli su kralj Vukašin IV i njegov brat despot Uglješa. Nakon te bitke, Srpsko carstvo se raspalo i prestalo postojati kao država i vojna sila. Zemlja je podijeljena na dvije despotovine: zapadni dio, s Beogradom kao glavnim gradom, kojom je vladao despot knez Lazar (1370-1389), sin Pripca Hrabrenovića (u srpskim legendama i na vinskim etiketama unaprijeđen u cara) i južni dio, s Prištinom kao glavnim gradom (tzv. Stara Srbija), kojom je vladao despot knez Vuk Branković (umro 1397). Od tada su obje despotovine postale osmanski vazali, s obavezom da s osmanskom vojskom sudjeluju u bitkama koje Osmansko carstvo bude vodilo sa svojim neprijateljima i da svoje kćeri udaju za predstavniike dinastije Osmana.

Bitka na Kosovu


Osamnaest godina kasnije, Osmanlije potražiše Srbe i najaviše im bitku na Kosovu Polju. Osmansku vojsku predvodio je sultan Murad I (1359-1389), a srpsku despoti knezovi Lazar Stefanović Hrabrenović i Vuk Branković, potpomognuti jednim odredom bosanske vojske, kojom je zapovijedao vitez vojvoda Vlatko Vuković Kosača. Odlučna bitka, u kojoj su Srbi doživjeli težak poraz, odigrala se je 15. lipnja/juna 1389. godine. Poginula je glavnina srpske vojske, a despot Lazar teško ranjen i zarobljen. Ogromna većina zarobljenih srpskih i bosanskih (pretežno iz Hercegovine) vojnika, odvedena je u Anadoliju, prevedena na islam i tamo se trajno nastanila. U međuvremenu je osmanski špijun Miloš Kobilić (godine 1756. po Pavlu Ćulincu preimenovan u Obilića, jer je za srpskog junaka takvo prezime bilo nezgodno), ucijenjen od despota Lazara, proporio stomak sultanu Muradu. Pred izdišućeg sultana, vojnici su doveli despota Lazu, a on je naredio da mu odrube glavu. Nedugo nakon toga, izdahnuo je i sultan Murad.
Sultana Murada I naslijedio je sin Bajazid I (1389-14o3), zvani Yildrim/bos. Munja i Buyuk Amur/bos. Veliki Amur, a despota Lazara sin Stefan Lazarević (knez 1389-1402. i despot 1402-1427), koji je postao osmanlijski vazal.
Da bi obilježili svoju pobjedu nad Srbima, Osmanlije su na mjestu pobjede podigli spomenik, koji su nazvali Gazimestan (od turskih riječi gazi=pobjednik i mestan=mjesto), odnosno, prevedeno na bilo koji južnoslaveskim jezik, Mjesto pobjede (ekavski Mesto pobede). Zanimljivo je, međutim, da turski naziv nikada nije bio zamijenjen srpskim, jer nije bilo nikakve pobede.

Udaja Olivere za sultana Bajazida

Šest mjeseci nakon Kosovske bitke, Lazareva udova kneginja Milica (u legendama unaprijeđena u caricu), po savetu patrijarha i celoga sabora sveštenih lica i celoga sveštenstva, dala je pristanak da se njena kćerka Olivera uda za sultana Bajazida I. Tako su sultan Murad I i despot Lazar Hrabrenović pod zemljom postali prijatelji, a na zemlji je kneginja Milica postala punica sina čovjeka koji je izdao naredbu o smaknuću njenog muža, a Oliverin brat, novi despot Stefan Lazarević, šura sultana Bajazida. Bajazid i Olivera izrodili su tri sina: Sulejmana, Isu i Mehmeda (od arapskog ličnog imena Muhammed). Još samo treba dodati da je Lazareva kćerka Vukosava bila udata za Miloša Kobilića, a Mara za despota Vuka Brankovića.
U prvoj bici koju je, sedam godina nakon Kosovske novi sultan Bajazid I vodio kod Nikopolja protiv zapadnih križarskih vojni, pod zapovjedništvom ugarskog/mađarskog kralja Sigismunda (poznatog kao Žigmund), osmanska vojska je bila pred velikim porazom. Tada je s desnog boka sultanu u pomoć pritekla srpska vojska, pod zapovjedništvom njegovog šure despota Stefana Lazarevića. U odlučnoj bici, koja se odigrala 28. rujna/septembra 1396. godine, Osmanlije su poraz pretvorili u pobjedu i hametice porazili križarsku vojsku. Tako je šura spasio svoga zeta.
Sultan Bajazid I još se jednom našao u velikoj nevolji, jer je bio napadnut od silne tatarske vojske, kojom je zapovijedao čuveni han Timurtari /Timur. U odlučnoj bici, koja se odigrala na ravnici Čabikabad/bos. Trstikovac kod Anagore ili Angore/današnja Ankara 27. travnja/aprila 1402. godine, opet je u pomoć zetu sultanu Bajazidu I pristigao njegov šura despot Stefan Lazarević, s deset hiljada srpskih vojnika. Ovoga puta, sreća je zetu i šuri okrenula leđa: pobijedio je Timur, glavnina osmanske i srpske vojske izginula, a ostatak zarobljen ili se spasio bijegom. Među zarobljenicima našao se i sultan Bajazid I. Da bi ga ponizio, Timur je naredio da se stavi u željezni kafez i tako na kolima voda po Anadoliji, da narod gleda svoga sultana. Olivera je morala naga posluživati pijane tatarske vojnike. Kad su doveli okovanog sultana da vidi u kakvom mu je položaju supruga, on je zbog poniženja, od tuge i prevelike boli udario glavom od jedan željezni demir kafeza, razbio glavu i sa prustim mozgom ubrzo izdahnuo (14o3). Nakon toga događaja, Timur je oslobodio Oliveru i ona se s djecom sklonila na sigurno mjesto.
Kad su se prilike smirile, novi sultan postao je Mehmedov sin i Bajazidov unuk Murad II (1421-1451). Smrću despota Stefana Lazarevića 1427. godine, ugasila se je loza Hrabrenovića. Tada je Despotovinu naslijedio sin Vuka Brankovića Đurađ (1427-1456), unuk Mare, sestre despota Stefana Lazarevića.

Ženidba Murada II Durđevom kćerkom Marom

Sultan Murad II oženio se 1435. godine Đurđevom kćerkom, Marom, nazvanom Amarisa. To mu je bila treća supruga po redu, a postala je maćeha princu Mehmedu, budućem sultanu Mehmedu II Osvajaču /tur. El Fatih. Mehmed je 1451. godine zbacio oca s prijestolja, a svoju maćehu Maru, uz bogate darove, uptio bratu u Srbiju. Ona se u Srbiji nije dugo zadržala, pa se 1457. godine vratila u Tursku. Naselila se je u malom selu Ježevo u Sv. Gori, južno od Strumičkog jezera. Bila je okružena srpskom vlastelom i monasima. Tu je, između ostalih, razvila i živu političku djelatnost. Često je pozivana kao posrednik kod zaključivanja raznih ugovora o miru ili o nekim drugim pitanjima. Izdavane povelje pečatila je pečatom svoga pokojnog oca despota Đurđa Brankovića. Održavala je redovnu prepisku s Dubrovčanima, koje je nazivali svojim dobrim i starim prijateljima. Za nju je poznati češki historičar Konstantin Jireček rekao da je hrišćanima služila svom snagom. Patrijarsi Carigradske patrijaršije (u čijem sastavu je od 1459. do 1557. godine bila i Pećka patrijaršija), postavljani su i smjenjivani njenim utjecajem.
Uz ime sultanije Mare vezan je i jedan dugo vođeni spor s Dubrovčanima oko zaostavštine njenog pokojnog oca despota Đurđa Brankovića, koja je kao poklad bila pohranjena kod dubrovačkog vlastelina Marka Đoreva Gučetića. Mara se 1459. godine obratila Dubrovčanima sa zahtjevom da joj predaju očevu zaostavštinu, koja pripada njoj i njenom slijepom bratu Grguru. U ovaj spor umiješao se i sin Mehmeda II novi sultan Bajazid II (1481-1512), pa je Mari i Grguru vraćen samo mnaji dio očeve zaostavštine. Mara je se kasnije zamonašila i umrla je u dubokoj starosti 14. septembra 1487. godine. Sahranjena je u manastiru Sv. Bogorodice u Kosinici kod Drame, na području starog Pangaja.
I, na kraju, napomena da ni Olivera ni Mara nisu mijenjale svoja imena, da su zadržale pravoslavnu vjeru i da su na dvoru držali pravoslavne monahe, kao svoje isposnike.
Ovo sam ispričao, pretpostavljajući da to većini čitalaca Preporoda do sada nije bilo poznato, a nije na odmet da i to znaju.Tim prije što samoposrbljeni i posrbljeni Vlasi i Arbanasi sve južnoslavenske muslimane nazivaju Turcima.

Dr. Jusuf Mulić (www.preporod.com)
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:45 pm

NEKOLIKO SLIKOVITIH PRIMJERA IZ "SRPSKE" PREVARANTSKE HISTORIOGRAFSKE ŠKOLE

"Srpska" historiografska skola je nastala sa iskljucivim ciljem da bi varala, a ne da bi objektivno posmatrala historiju kao nauku.
Kako da se pise historija i kako treba da izgleda "srpska" historiografska skola odredio im je odavno Ilija Garasanin u svom >Nacertaniju< gdje im je dao jasna uputstva, da bude "proniciljiva i sposobna", a ne da bude istinita:

"...Na ovo djelo treba osobito vnimanije obratiti i istoriju o kojoj je gore reč dati napisati črez čoveka vrlo sposobnog i duboko pronicavajućeg..."
Ilija Garašanin, Načertanije (1844. g.)

U sljedecem primjeru mozemo vidjeti jedan njihov " sitan falsifikat", i to najprizemnije vrste, iz knjige: "Pisci srednjevjekovnog Latiniteta", koju je izdalo 1996. g. Ministarstvo Kulture Crne Gore.
U tom ministarstvu su tada bili dominantni Sluge (Servi), priredjivaci knjige su Sluge Dušan Sindik i Gordana Tomović,a
na celu ministarstva je takodje bio Sluga (Serv).

U dokumentu iz Kotora iz 14. vijeka, latinska rijec SCLAVO koja ima iskljucivo znacenje SLOVEN, prevedena je kao "Srbin" ?!

Dakle,ovdje imamo priliku da se uvjerimo kakvim se sve krajnje ociglednim falsificiranjima "srpski" "naucnici" bave, a sve radi izmisljanja Sluga (Serva) po Balkanu, radi davanja "naucne" dimenzije njihovim svetosavskim bajkama.

Oni apsolutno nimalo nemaju obzira i u stanju su falsificirati sto god im je volja,ne obaziruci se apsolutno nimalo ni na sta,time praveci izmisljenu historiju koju onda uce u skolama. Ovakvih falsifikata "srpske" historiografske skole ima bezbroj.

Na sljedecoj slici je,dakle, dokument iz Kotora iz 14. vijeka, latinska rijec SCLAVO koja ima iskljucivo znacenje SLOVEN,a u do njega prikazanom prijevodu Sluge su je prevele kao "Srbin" ?! Vidi sljedece slike:

SRPSKE LAZI I PREVARE Srfals11

SRPSKE LAZI I PREVARE Srfalss

Iz iste knjige, jos jedan falsifikat izveden na isti nacin.
Kotorani kazu da karavan ide u zemlju Slovena, a priredjivac ove knjige, kaze da ide u - "Srbiju" ?!

Falsifikat najprizemnije vrste.

Na sljedecoj slici vidimo usporedbu latinskog izvornika i "prijevoda" u reziji Sluga (Serva),gdje jasno vidimo kako Sluge latinsku rijec SCLAVONIAE (zemlja Slavena) prevode, rjecju "SRBIJA" ??! (vidi sljedecu sliku):

SRPSKE LAZI I PREVARE Srfals1

SRPSKE LAZI I PREVARE Srfalss1

Bivsi Jugoslovenski predsjednik Dobrica Cosic,u svom djelu "Deobe I",o laganju kao"vidu patriotizma" kod Srba,na stranici 135,pise:

“Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” (Deobe I,str.135)
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:46 pm

ZNAK TRI PRSTA NIJE SRPSKI ZNAK (POKRALI) !

U pravoj poplavi nedvojbenih dokaza o tome koliko i na koje sve nacine Sluge (Servi) krajnje bestidno,ali ponosno (LOL)prisvajaju tudje i proglasavaju za svoje,ne treba izostaviti ni znak tri prsta,koji nije originalni znak Sluga(Serva).Na Balkanu su stvorili jedan vrlo uvjerljiv dojam da je to njihov originalni i uz to "ultranacionalni znak",kada su ga masovno poceli koristiti pocetkom 90-tih godina dvadesetog stoljeca po cetnickim mitinzima,dakle pokusali su prisvojiti taj znak kao nesto distinktno njihovo,no sve je ostalo tek na pokusaju.

Taj znak su masovno koristili njemacki i drugi nacisti tokom II svjetskog rata
,prilikom vojne i drzavne prisege.

Razgledajmo,dakle,nekoliko historijskih dokumenata u tu svrhu:

PRISEGA NJEMACKIH NACISTA,SA PODIZANJEM TRI PRSTA
SRPSKE LAZI I PREVARE 3788.186646

SRPSKE LAZI I PREVARE Danmark
PRISEGA DANSKIH NACISTA PODIZANJEM TRI PRSTA

SRPSKE LAZI I PREVARE Handzar_division
PRISEGA HRVATA IZ SS HANDZAR DIVIZIJE PODIZANJEM TRI PRSTA,DOK BOSNJACI PRIPADNICI SS HANDZAR DIVIZIJE PRISEZU DESNOM RUKOM PREKO PRSA

SRPSKE LAZI I PREVARE Domobranstvo01
PRISEGA HRVATSKIH DOMOBRANA PODIZANJEM TRI PRSTA

SRPSKE LAZI I PREVARE Oath3
SRPSKE LAZI I PREVARE Oath
PRISEGA VLADE NDH NA CELU SA POGLAVNIKOM ANTOM PAVELICEM PODIZANJEM TRI PRSTA

SRPSKE LAZI I PREVARE Oath_0941
KRATAK PREGLED PRISEGA RAZNIH NACISTICKIH FORMACIJA TOKOM 2.SVJ.RATA, PODIZANJEM TRI PRSTA

SRPSKE LAZI I PREVARE Poglavnik
NASLOVNA STRANICA GLASILA HRVATSKOG USTASKOG POKRETA "HRVATSKI NAROD",KOJE IZVJESTAVA SA PRISEGE PRVE DRZAVNE VLADE NDH,A NA SLICI VIDIMO POGLAVNIKA ANTU PAVELICA KAKO CITA TEKST PRISEGE,NARAVNO SA PODIGNUTA TRI PRSTA
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:47 pm

KO SU TZV."SRBI" (SLUGE)?
SRPSKE LAZI I PREVARE 3788.131125

Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu "De Administrando Imperio",gdje doslovno kaze sljedece: "[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]" (Konstantin Porfirogenet,De administrando imperio,Glava trideset i druga,str. 153.)

I u svim historijskim izvorima na latinskom rijec "Srbi" se redovno prevodila kao "Sluge",a Srbija kao "Sluganija"(Servia),ili "zemlja Sluga"...Kao Sluge su dovedeni na Balkan (od strane rimskog cara Heraklija),kao Sluge su se oformili kao narod i to bezobzirno plagirajuci koga su stigli.Ako se objektivno sagleda njihov razvoj kao naroda vidi se i vise nego jasno,da osim spektakularnog imena "Sluge" nicega originalnog kao narod nemaju.Strani uticaji i uticaji nesrpskog,pardon,nesluganskog starosjedilackog stanovnistva na etnogenezu Sluga su jedino sto imaju,i opet tvrde da je sve pod nebeskom kapom njihovo,slugansko. Cak i danasnje sluge,koje su do juce bili Bosnjaci,Hrvati,Crnogorci...niposto ne zele da se toga sjecaju,jer tako su i nastali kao narod,kao konglomerat razlicitih naroda i nista vise.Tome je nedvojben dokaz cinjenica da u citavoj historiji nisu bili u stanju producirati bilo sta originalno,pa cak ni svoje ime,jer ime "Sluge" je univerzalno i koristi ga svaki narod na svijetu da bi definirao one koje su potcinjeni nekome..Kada se usporede sa npr. Bosnjacima,koji su jedini narod u Evropi sa originalnim kulturnim spomenicima (steccima),kako je lijepo vec odavno zapazio M. Krleza, hvata ih neizljeciva zavist i na sve nacine pokusavaju pokrasti i prisvojiti ono sto nikada nije bilo njihovo,jer to je nacin na koji Sluge mogu jedino opstati,kradjom tudjeg,prijevarama i zlocinom.

Kada bi nekome od danasnjih Sluga dali zadatak da napise knjigu pod naslovom "Moj pradeda nije bio Srbin",pokusali bi na sve moguce nacine da "dokazu" da to nije istina,da su pecinski ljudi redom bili Srbi (istom revnoscu kojom "dokazuju" to isto za Bosnjake,Hrvate,Crnogorce itd...),jer kako ce biti da Srbi nisu nastali od Srba,nemoguce. I to je upravo tacka iz koje potice njihovo cjelokupno ludilo.Kada jednoga dana shvate da sami Srbi nisu nastali od Srba,uvidjet ce konacno koliko su smijesni,pateticni i nadasve glupi.

Nesrpski (ilirski) naziv "njihove" drzave "Raska",nesrpska (avarska) titula vladara "zupan",nesrpska vjera krscanstvo (pokrsteni od strane Nesrbina,vidi pod "Heraklije"),malo poslije toga nesrpska (bizantijska) vjera pravoslavlje,nesrpska (bugarska) ekavica,nesrpsko (bugarsko) pismo cirilica,,nesrpski (slavenski) jezik. Sve sto prakticno imaju originalno kao cinilac u procesu njihovog nastanka jeste njihovo ime "Sluge",a znamo svi koliko je to originalno !

Citava historija Sluga govori samo o njihovim gospodarima,prvo je to bio Rim,potom Bizantija,pa Bosna,pa Turska,Pa Njemacka... U zadnjih stotinjak godina Sluge su ostavljene bez gospodara,i kao takvi zapali su u masovnu psihozu,samobmanivanje i zlocin.Koliko su samo ogrezli u samoobmanivanju,pokazuju brojne cinjenice navedene ovdje.Npr.Sluge bezocno lazu sami sebe dan i noc da su jedini branili "krscansku Evropu" od Turaka,ali nikada ih necete cuti da govore o bici na Nikopolju gdje je na jednoj strani bila vojska "krscanske Evrope"najjaca do tada ikad skupljena,a sa druge Turci i Srbi (Sluge) i tako Turci i Srbi (Sluge) na celu sa Stefanom Lazarevicem poklase na Nikopolju najjacu vojsku "krscanske Evrope" i to tako zestoko da se u narednih 300 godina nije oporavila.Ili,kada se lazu da je Marko Kraljevic bio "najveci borac protiv Turaka",a kraljevic Marko u stvari bio turski vezir...
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:48 pm

BITKA KOD NIKOPOLJA , 1396.
SRPSKE LAZI I PREVARE 3788.113507

Krajnje je jasno da su Srbi narod patoloskih psihopata koji lazu sami sebe da su pobijedili na Kosovu,a redom poklani bili,da je kraljevic Marko bio najveci borac protiv Turaka,a kraljevic Marko bio turski vezir,da su "pravoslavci" branili "krscansku Evropu" ,a ti isti "pravoslavci" za Turke ratovali 500 godina.U tu svrhu kao najbolji primjer treba uzeti "Bitku kod Nikopolja" koja se odigrala sedam godina poslije Kosovske bitke...Sa jedne strane krscanska evropska vojska,a sa druge Turci i Srbi.

Cuveni južnoslovenski historičar i intelektualac Ivan Lovrenović u eseju Lament nad Beogradom piše o bitci kod Nikopolja, na bugarskoj obali Dunava, godine 1396. Ta bitka, iako za evropsku povijest kudikamo bitnija od one Kosovske, kod Srba je sistematski prešutkivana. Lovrenović piše kako je boj na Kosovu, kojim su Srbi (i svi drugi u bivsoj Jugoslaviji) bombardovani iz svih izvora saznanja, od školskih udžbenika, preko televizije do usmenog predanja, "realno, tek jedna od etapnih bitaka u silnom nadiranju osmanslijske vojske i ekspanziji osmanlijske države u jugoistočnoj Evropi, koja je u opštoj istoriji tog vremena zabilježena tek kao oveća fusnota".

Bitka kod Nikopolja, o kojoj Srbi nisu učili ništa, dešava se dakle sedam godina nakon Kosovskog boja. Do tog trenutka sultan Bajazit (ili, kako bi bilo tačnije izgovarati, Bajazid) pokorio je Srbiju i Bugarsku, i sada ga historija zatiče kako nadire na vrata Ugarske. Sigismund, ugarski kralj, okuplja vojnu alijansu sastavljenu od francuskih, njemačkih i engleskih vitezova. To je NATO tog vremena, i Sigismund je pun nade pred moćnom vojskom od 120 000 ljudi. Dok čitava kršćanska Evropa gleda u njega i moli se da njegova snaga bude dostatna da zaustavi nadiranje Turaka, Sigismund se u Nikopolju priprema za krvavu bitku.

Naša predstava o srednjovjekovnim bitkama uveliko je stvorena filmskim prikazima tih klanica. Objektivna slika bila je još surovija. Stotine hiljada tijela u sudaru za sobom su ostavljale rijeke krvi, koje su se kod Nikopolja ulile u plavi Dunav, raskomadana ljudska tijela po poljima i smrt, dokle god je, kroz dim spaljenih kuća i krike unesrećenih, dosezao ljudski pogled.

Na trenutak se činilo da će kršćani, vođeni hrabrošću, prije svega francuskih vitezova, ostvariti veliku pobjedu protiv Bajazita, zvanog Jildirim - Munja i tako odbraniti "kršćansku Evropu". Ali sultan je bio briljantan strateg, koji je u odsudnom trenutku potegao svoje skriveno, a najmoćnije oružje. Na vrhuncu bitke on na kršćane pušta svoju "elitnu vojsku" - pet hiljada srpskih vitezova na čelu sa Stefanom Lazarevićem. Srpskim despotom,a njegovim vazalom". Hroničar dalje piše: "Dio kršćanske vojske koji uteče pokolju, potopi se u Dunavu, a dio dopade Turskoga ropstva". Pozivajući se na američku historičarku Barbaru Tuchman i njenu knjigu Daleko ogledalo, Lovrenović ovako opisuje posljedice trijumfa srpskog oružja kod Nikopolja: "Cijela tri vijeka od tada, sve do Jana Sobieskoga i bitke pod Bečom 1683, neće Zapad uspjeti sakupiti snage ni sloge da se odupre Osmanlijama".

Eto,kako su Srbi branili "krscansku Evropu".
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:50 pm

PREGLED POVIJESNIH VRELA:

De Administrando Imperio

Bizantijski car,Konstantin Porfirogenet krajnje jasno navodi u ovom svom djelu da je Bosna razlicita zemlja od Srbije,prvo nabraja naseljene gradove u Srbiji pa onda naseljene gradove u Bosni.Kratkotrajna vlast srpskih agresora nad Bosnom vrijedi koliko i nedugo poslije toga kratkotrajna vlast hrvatskog agresora nad Bosnom,a poslije toga i agresorske Bizantije.Kratkotrajne strane agresije na Bosnu i nista vise.

"Anali" franackog hronicara Einharda

Poznati srpski iluzionista Ljub Jovanovic je,koristeci se Ajnhardovim analima i tekstu o Ljudevitu Posavskom i njegovom "bjezanju ka jugu medju Srbe" zakljucio na osnovu svojih pretpostavki da je Ljudevit mogao naci Srbe samo u Bosni (izmedju Vrbasa i Drine) i na prostoru rijeke Kolubare (sjeverozapadna Srbija).Medjutim,on je ipak ostao pri zakljucku da su se rijeci "na jug" morale odnositi na prostor Bosne.Taj njegov zakljucak i pretpostavku prihvatili su kasnije svi srpski historicari i koristili ga,uz podatke iz druga dva pomenuta izvora,isto tako nesigurna,kao vjerodostojne cinjenice??

Ali,poznati medievist sa Zagrebackog univerziteta dr. Nada Klaic,koja je 1989. godine publikovala djelo Srednjovjekovna Bosna (Zagreb,1989),naucno je opovrgla Jovanovicevu tezu o Ljudevitovom "bjekstvu medju Srbe u Bosnu".Prema njenom tumacenju,Ljudevit Posavski je zaista "pobjegao na jug" (iz svoje posavske Hrvatske) ali u SRB,mjesto koje se pod tim imenom zvalo jos od Rimljana i gdje su zivjeli Dalmatinski Hrvati.To mjesto se i danas nalazi na istoj lokaciji u gornjem toku rijeke Une,u Lici (zapadna Hrvatska).

Dakle,Ljudevit nije pobjegao nikakvim "Srbima" ,nego dalmatinskim Hrvatima,pogledati dakle knjigu dr.Nade Klaic "SREDNJOVJEKOVNA BOSNA - POLITICKI POLOZAJ BOSANSKIH VLADARA DO TVRTKOVE KRUNIDBE"(Zagreb,1989),i uzivati u sveopcem ismijavanju svih srpskih iluzija o Bosni.

Ljetopis popa Dukljanina

Dukljaninove vijesti o povremenom vladanju agresorskih srpskih i hrvatskih vladara nad Bosnom vrijede koliko i vijesti o agresiji Njemacke na Rusiju,apsolutno nista.

O tome dr.Nada Klaic kaze:" No, ove nevjeste projekcije o srpstvu Bosne vrijede isto koliko Sisicevo dokazivanje o hrvatsvu Bosne. Medjutim nekriticki izvjestaj Konstantina Porfirogeneta o Sklavinijama moze posluziti kao podloga za zakljucke samo onom historicaru kome nije odvec stalo do historijske istine. On je uglavnom iste vrijednosti kao i Dukljaninove vijesti o vladanju hrvatskih ili srpskih vladara nad Bosnom. To su tek povremeni izleti susjednih vladara koji nisu niti su mogli izmijeniti stoljetni polozaj bosanskih zemalja jer su one bez Hrvata i Srba odavno isle svojim, od njih posve odijeljenim putem."

______________________________________________

Srpski iluzionisti sanjaju dalje da se u bosanskim poveljama pojavljuje izraz «Srbin» u znacenju stanovnik Bosne (1232-1235, 1240, 1241, 1333, 1367, 1382, 1399, 1451) itd.

U bosanskim poveljama Srbi se zaista ponekad i spominju,ali samo kao strani narod Bosni,.U srednjovjekovnim poveljama se na brojnim mjestima pravi jasna razlika izmedju onog sto je bosansko i sto je srpsko.

Narod srednjovjekovne Bosne su bili Bosnjaci o cemu nam svjedoce mnogobrojne povelje bosanskih vladara,darovnice,glose na bogumilskim vjerskim knjigama i mnogi drugi izvori,u kojima se jasno i JEDINO istice starinski naziv za Bosnjake,sto je "Bosnjani",odnosno bosansko narodno ime za stanovnike Bosne,a ne srpsko.
Kakvi Srbi,kakvi bakraci SRPSKE LAZI I PREVARE 791541

Da navedemo nekoliko primjera:

-POVELJA DUBROVCANIMA BANA STJEPANA II KOTROMANICA IZ 1332 GODINE:

"15. avgust 1332.)

Ako Bošnjanin bude duzan i pobjegne - da mu nije vjere ni ruke od gospodina Bana.

Utvrdi zakon ko je prvi bio medju Bosnom i Dubrovnikom, da zna vsaki chlovjek, koji je zakon bil: Ako ima Dubrovcanin koju pravdu na Bošnjaninu - da ga pozove pred gospodina Bana ili pred njegova vladaoca - roka da mu ne bude odgovoriti."

-POVELJA BOSANSKOGA KNEZA VLADISLAVA STJEPANOVICA IZ 1353 GODINE:
"I da ne moze prijeti nitkore u nasem gospodstvje Vlatkova cloveka - ni sam Ban Tvrtko, ni njegov brat Knez Vlk, - bez volje Kneza Vlatka. Na to su mu vjeru dali i prisegli! A tojzi vjeri i prisesi svjedoci - Dobri Bošnjani "

-JELENA KOTROMANIC,1354 GODINE:

"V`ono vrijeme,kada pridje gospoja Bana mati s` Ugra i s` svojim sinom i s` Knezom s` Vlkom i kada bi stanak na Milah vse Zemlje Bosne i Dolnjih kraji i Zagorja i Hlmske zemlje,prisegla je gospoja Bana mati i njen sin gospodin Ban Tvrtko dumanadesete Dobri Bošnjane,Knezu Vlatku Vlkoslavicu,a sizi su prisegli..."

-POVELJA KRALJA TVRTKA IZ 1366 GODINE:

" I sto ga ne sudi Djed s dva Strojnika s njim. ..... I da ne suzanj nikadar dokle je korijen u Bosne Crkve Bozje. Da o tom ima crkva stati.

A tomu svjedoci Dobri Bošnjane : Vojevoda Vlkac, Zupan Crnul, Knez Bogad, Tepcic Belhan, Knez Branko Prinic."

-POVELJA DUBROVCANIMA IZ 1405 GODINE - KRALJ TVRTKO II:

"U ovu nepravedni rat, Uchinih s gospodinom Hercegom i po svijetu s vlasteli Bosanscimi i vishe togaj, da je vidomo vsakome: Tko godi je Bošnjanin ali Kraljstva Bosanskoga prije rata bil dlzhan komu godi Dubrovcaninu, volja na viri mu uzeto na gospockoj, a moze Dubrovcanin tozi istinom pokazati - da se ima Dubrovcaninu vratiti i platiti.

...Sto sudije odluce nitko ne moze potvoriti. A shto je uzel vojevoda Sandalj i knez Paval Radinovich, volja ini Bosnjanin, ljubo Kraljstva Bosanskoga, komu godi Dubrovcaninu dobitak, volja ine richi u siju rat, tomuj uzetju da je sudja knez Vukac Hranich i sh njim vlastelin drugi Bosanski, koga sh njim Kraljevstvu mi poshlje."

-PISMO KRALJA STJEPANA TOMASEVICA PAPI IZ 1461 GODINE

"Ja ne istem zlatnih brda, ali bih bio rad da moji neprijatelji kao i ljudi u mojoj zemlji uznaju kako mi tvoja pomoc nece uzmanjkati.

Jere, ako Bošnjani budu vidjeli da u ovoj rati nece biti sami i da ce im mnogi ini pomioci - hrabrije ce u rat iti i vojevati, a tagdi i Turachka vojska nece bez straha u moje vladanje naprasno ulisti.

Prilazi u moju zemlju su veoma teski, a tvrde na mnogim mjestima nedobitne, tere ne dopustaju da se prodre u moje Kraljevstvo."

-BOSANSKI KRALJEVSKI RODOSLOV IZ 1482 GODINE- PETAR OHMUĆEVIĆ

"Petar,istije Ohmućevića,po starini Bošnjanin,a radi nepovoljnog razumirja i pogube Bosanske,prišašćah njegovijeh starijeh - sad je Dubrovčanin,koji za milost njegove stare gospode složi i postavi ovo rodoslovlje,za slavu Bosansku i svakoga vridnoga Bošnjanina,dokole Bog dopusti i njegova sveta volja izvrši."

______________________________________________

Srpski iluzionisti dalje sanjaju da većina vladara iz dinastije Kotromanić titulira kraljevima «Srbljem» na prvom mjestu kao jedine etničke odrednice, što bi označavalo priznanje etničke pripadnosti Kotromanića??

O bosnjackoj kraljevskoj porodici Kotromanic : Ime Kotromanic je ilirsko u osnovi,kao sto je Bosna rijec ilirskog porijekla,a samim time i ime za njen narod,Bosnjaci,je izvedenica ilirske rijeci.Dakle,Kotromanici su bosnjacka i naravno bosanska kraljevska porodica,koja je kao i svaka druga kraljevska porodica u Evropi imala krvne veze sa drugim kraljevskim i plemickim porodicama,pa tako i sa Nemanjicima.Jedna od Tvrtkovih baba je bila kcerka srpskog kralja Dragutina i madjarske princeze (katolkinje),i to je sva Tvrtkova krvna veza sa Srbima,.Jedan od najpoznatijih srpskih historicara,Sima Cirkovic,sam naglasava da u trenutku kada Tvrtko pretendira da uzme i srpsku kraljevsku krunu,pored bosanske,u nijednom srpskom rodoslovu nema nikakvog pomena Kotromanica,Cirkovic doslovno konstatuje sljedece::"...ni u jednom od srpskih rodoslova nema nikakvog spomena vladara iz kraljevske porodice Kotromanic"

Ime Kotroman,a time i Kotromanic,,je takodjer ilirsko,bosansko domicilno ime u svojoj osnovi,Pasic o tome doslovno kaze:Ime Kotroman je složeno: Kotro-man. Prvi kompozit nastao je od ilirskog Catarum, iz čega je, u skladu sa glasovnim promjenama, nastalo Kotor. Metatezom -or > ro iz ilirskog Kotor nastalo je Kotro-. Za nastanak kompozita -man postoji više različitih mogućnosti.

Grb Kotromanica je originalni bosanski kraljevski grb, a ako neko ima problema da shvati da je bosanski kraljevski grb drugaciji od srpskog,pogledati sljedecu sliku:

SRPSKE LAZI I PREVARE Grbtvrtko
BOSANSKI KRALJEVSKI GRB

Kraljevski grbovi Srbije i Bosne su razliciti,nego su i kraljevske krune Bosne i Srbije,DVIJE RAZLICITE KRUNE,Bosanska kraljevska kruna je konacno priznata i od strane pape,kao razlicita kruna od srpske.Pametnom dosta.

Tvrtko je bio nosilac dvije kraljevske krune,pored bosanske proglasio se je nosiocem i srpske krune.Suocen sa problemima oko medjunarodnog priznanja bosanske krune kralj Tvrtko je morao da nadje nacina da opravda svoje krunisanje i ozakoni bosansku krunu,te se odlucuje da upotrijebi svoj rodoslov i uzme krunu susjedne Srbije (Raske),koja je bila bez kralja u to vrijeme,cime bi bio priznat na medjunarodnom planu,a kada bi nju uspio uzeti,onda bi automatski bio u stanju dobiti medjunarodno priznanje za bosansku krunu,sto mu je bio prvi i krajnji cilj,uz veliku ekonomsku dobit od ubiranja tzv."Mitrovdanskog prinosa",kojeg su Dubrovcani placali nosiocu srpske krune.

Da je Kralju Tvrtku titula "Kralj srbljem" bila samo od ceremonijalne "vaznosti" pokazuje i cinjenica da Kralj Tvrtko 1390 godine odbacuje tu titulu u potpunosti,te od tada njegova titula glasi :"Kralj Raske,Bosne,Dalmacije,Hrvatske i Primorja",sto jasno govori,ono sto je vrlo poznato,da su titule samo jedno politicko sredstvo,koje se mijenja po potrebi,i nista vise.Kasnije takodjer i drugi pripadnici Bosanske Kraljevske porodice Kotromanic ponovo uvrstavaju izraz "Kralj srbljem" u svoje titule,iz slicnih razloga kao i Tvrtko,omogucavajuci dugotrajnu vlast Bosne nad Srbijom,a svi iz bosanske kraljevske porodice Kotromanic,kada mu se eksplicitno obracaju,NAROD U BOSNI ZOVU ISKLJUCIVO BOSNJACKIM STARINSKIM IMENOM,STO JE BOSNJANI .

Titula koja je isla uz bosansku krunu je bila "kralj Bosne",a titula koja je isla tradicionalno uz srpsku krunu je bila "kralj Srbljem",ali samo u pocetku,jer tu titulu "kralj Srbljem" Tvrtko odbacio 1390 godine i na njeno mjesto stavio titulu "kralj Raske",i zasto je to uradio,vjerovatno zbog toga jer je Srblje tajnovito nestalo sa lica zemlje,pa je tako nestalo i iz Tvrtkove titule.

Vise o Tvrtkovim titulama na sljedecem linku:
http://www.zemljabosna.com/kotromanici.html

______________________________________________

Srbocobani dalje kazu da,posto je stara Bosna područje ćirilske, a ne latinične pismenosti (osim u natpisima na latinskom i talijanskom), pa je prema tomu srpska, jer je ćirilica " srpsko nacionalno pismo". Sve povelje Kotromanica i kameni nadgrobni spomenici su "ispisani srpskom ćirilicom" sto je apsolutna nebuloza vjerovatno nastala negdje uz gusle,stado ovaca i flasu rakije SRPSKE LAZI I PREVARE 791541)

Medjutim te budale zanemaruju jednu vrlo vaznu cinjenicu,cirilica nije srpsko,nego bugarsko pismo koje se rasirilo i po mnogim drugim zemljama,pa su tako nastala i bosanska cirilica,koja je po svojoj originalnosti toliko odskakala od svih ostalih verzija cirilice,da ju je cak i jedan Vuk Karadzic nazivao bosanskim pismom,da bi lijepo ukazao na njenu bosansku originalnost,i uz to je taj isti Vuk Karadzic tvrdio da bosancica uopce nije cirilica,nego sasvim zasebno pismo,sto je i misljenje brojnih drugih naucnika.Treba napomenuti i to da su bosancicom ispisane skoro sve srednjovjekovne bosanske povelje kao i svi natpisi na steccima,dakle bosanskim pismom,a ne srpskim,kakvim srpskim,gluho bilo SRPSKE LAZI I PREVARE 791541
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:50 pm

______________________________________________

Srbocobani dalje sanjaju da Kotromanići oznacavaju svoj jezik «srpskim» (1333), što po ideolozima pansrpstva znači da je «srpska», jer je po njima štokavsko narječje etnički srpsko....po njima i po nikome vise.SRPSKE LAZI I PREVARE 791541

Kotromanici apsolutno nikad i nigdje ne nazivaju svoj jezik srpskim.Prilikom prijepisa jedne povelje bosanskoga bana Stjepana II Kotromanica,koji je vrsio pisar iz Srbije,zaposlen u Dubrovniku,cirilicu naziva "srpskim pismom",dakle pisar iz Srbije,a ne bosanski ban.
Najocitiji primjeri razlike izmedju Bosnjaka i Srba,a i Hrvata jesu njihovi razliciti jezici i njihova razlicita narodna imena.

Bosanski jezik se kao razlicit jezik od srpskog i hrvatskog jezika spominje tokom srednjovjekovne Bosne,krajem 14 stoljeca u djelu "Skazanie iziavljeno o pismenah",koje je napisao bizantijski putopisac,konstantin Filozof.Prvi rjecnik bosanskog jezika napisao je Mehmed Uskufi 1631 godine,dakle skoro 300 godina prije Srba,dok su Bosnjaci imali svoj rjecnik Srbi jos nisu ni znali sta je to i za sta sluzi? ....nego su mirno nastavili cuvati svoje ovce i slicnu zivinu i uzivali u carima svoga tradicionalnog cobanskog zivota....,pa ce onda,jos i sljedece reci:

______________________________________________

"U starijoj je prošlosti osnivač Srpske pravoslavne Crkve, Sveti Sava, obilježavan kao posjednik sadašnje Hercegovine (i njoj rubnih dijelova). Otud izreka o Bosni i Hercegovini Svetog Save djedovini"

Srpska pravoslavna crkva postoji u Bosni,a i Hercegovini koja je,naravno, oduvijek sastavni dio Bosne,TEK od 1920 godine.Na osnovu sporazuma izmedju Vlade Kraljevine SHS i Carigradske patrijaršije od 18. marta 1920. godine "Sveti Arhijerejski Sinod Vaseljenske patrijaršije donio je odluku od 19. marta 1920. godine, broj 2056., kojom daje blagoslov na prisajedinjenje "ujedinjenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi" eparhija koje do tada nikada nisu bile u sastavu srpske pravoslavne crkve ukljucujuci i eparhiju u Bosni,koja je uvijek do tada bila u sastavu Carigradske patrijarsije,uz period za vrijeme Austrougarske kada je de facto pravoslavna crkva u Bosni bila samostalna! Vlada Kraljevine SHS isplatila je Carigradskoj patrijaršiji za taj pristanak milion i pet stotina hiljada zlatnih franaka. Tom odlukom Carigradska patrijaršija oslobadja od svoje vlasti i prisajedinjuje pravoslavnoj srpskoj crkvi eparhije koje su do tada bile pod njenom upravom,dakle TEK 1920 godine srpska pravoslavna crkva se po prvi puta pojavljuje u Bosni !
I nikakve narodne veze nije bilo izmedju Bosnjaka pravoslavaca i Srba pravoslavaca....Bosnjaci pravoslavci (danasnji tzv."bosanski Srbi"),inace,poticu u ogromnoj vecini od stocarskih plemena pravoslavnih Vlaha,a ostatak od Bosnjaka bogumila i nikakve veze nemaju sa Srbima.

______________________________________________

Par Srbocobana je takodjer primjeceno i nadasve ismijano,kako su "ustvrdili" da se u srednjovjekovnoj Bosni pojavljuju imena koja su "specifično srpska" (Vukasin, Radoje, Vukša, Mitar, Vukan, Milutin, Mrča, Božidar, Dražeta...???

Sva navedena imena su,u stvari,slavenska imena po porijeklu i nosili su ih i Bosnjaci tokom srednjovjekovne Bosne,dakle ni po cemu nisu specificno srpska,nego su i bosnjacka,takodjer treba napomenuti da su Bosnjaci nosili brojna druga slavenska imena koja nasi zapadni susjedi Hrvati tragicnim slucajem takodjer smatraju specificno "hrvatskim". SRPSKE LAZI I PREVARE 791541

______________________________________________

To im sve nije bilo dosta,pa su onda pokusali da "dokazu" da je i Bosanska Crkva bila pravoslavna iako je pravoslavaca u srednjovjekovnoj Bosni bilo koliko i danas pripadnika sekte Hare Krishna,dakle prakticno NIMALO.
Bosanska Crkva,kako joj to i samo ime kaze,bila bosanska narodna vjerska organizacija i kao takva pripadala samo Bosni i Bosnjacima.Tokom cijelog srednjeg vijeka bila je trn u oku kako zapadnom tako i istocnom krscanstvu,koji su je proglasavali heretickom i podizali krstaske ratove protiv nje.Bosanska crkva je bila pravoslavna isto toliko koliko je katolicka ikad bila bogumilska.

Historijski je nepobitno utvrdjeno da su Bizantijski pisci,i istocna pravoslavna crkva koristili naziv "kudugeri" za bogumile. Tako,na upit sionskih monaha pravoslavne vjere,da li smiju primati darove i moliti se za Bosanskog Vojvodu Stjepana Vukcica Kosacu,gospodara Hercegovine,buduci da taj nije pravoslavni,carigradski patrijarh Genadije II Skolarios (1453-1459) im je odgovorio pismeno,"da su se mnogi kudugeri obratili na pravoslavlje i sam Herceg Stjepan da se obratio,ali da se ne smije javno kao takav pokazati radi svoje vlastele.Radi toga darove mogu primiti i za Hercega se privatno moliti,ali ne javno u crkvi".Bitno je uociti da ovdje,dakle,pravoslavni patrijarh,SREDINOM 15 VIJEKA, sve stanovnike Hercegovine naziva bogumilima....od kojih su neki prelazili i na pravoslavlje,ali je takvih uvijek bilo sasvim minoran broj.

Na podrucju,uze Bosne APSOLUTNO nikakvih tragova pravoslavne vjere nema sve do okupacije Bosne od strane Turaka koji omogucavaju useljavanje u Bosnu brojnim pravoslavcima,vecinom pripadnicima stocarskih plemena pravoslavnih Vlaha,koji su danas poznatiji kao tzv."bosanski Srbi" ili jednostavno "Vlasi".
Na vrh Go down
Lejla
Admin
Admin
LejlaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed May 28, 2008 10:53 pm

KRALJEVIC MARKO JE KRVAVO DOSAO DO SVOJE TITULE TURSKOG VEZIRA

Koliko su Srbi samo zamlaceni sopstvenim lazima o samima sebi,najbolje govori cinjenica da redom vjeruju da je njihov mitski "junak" kraljevic Marko,najveci borac protiv Turaka,dok je stvarnost upravo suprotna. Kraljevic Marko se je borio na strani Turaka,a ne protiv njih.Kraljevic Marko se tako zestoko borio za Turke da je dogurao i do titule turskog vezira.

VIDI OPSIRNIJE O TOME NA SLJEDECEM LINKU:

http://www.znanje.org/lektire/i22/02/02iv0203/istorijska%20licnost.htm

Marko Kraljevic rodjen je sredinom XIV vijeka kao sin kralja Vukasina, gospodara Prilepa, i velikog dijela Makedonije, i majke Jevrosime. Otac, kao vladar tog dijela Makedonije, opremio je vojsku sa bratom despotom Ugljesom. Ta vojska trebala je da sprijeci dalju najezdu Turaka na Balkansko poluostrvo i porobljavanje Srbije. Dok su bili utaboreni na obalama rijeke Marice, u noci 1371. godine, Turci su ih bez najave napali i napravili pravi masakr. U bici na Marici poginuo je Vukasin i njegov brat a njegova zemlja pala pod tursku vlast. Marko, kao prestolonasljednik,postaje turski vazal. To je podrazumjevalo i njegovo angazovanje u vojnim operacijama turske vojske. Ubrzo se dokazao kao snazan i sposoban borac pa je dosao do titule turskog vezira, sto je prestavljalo visok polozaj u turskom drustvu. Njegovo omiljeno oruzje je, bas kao i u narodnim pjesmama, bio topuz kojim je vjesto baratao. Sudbina mu je odredila da izgubi zivot u bici na Rovinama i to na strani vojske koja je pogubila njegovog oca i okupirala njegovu zemlju. Dakle, njegova prava istina o njegovom zivotu je dosta surova i daleka od prica iz narodnih pjesama, koje su ga velicale kao "najveceg srpskog junaka".U stvarnosti,kraljevic Marko je bio turski vezir.
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeThu Nov 05, 2009 3:18 am

Mnogo mnogo istorijskih cinjenica sa malim preuvelicavanjem. ********** Mozda je moju pra-pra babu *** neki aga ali raspitaj se i ti o svojim precima.Sto se mene tice pretke znam unazad do oko 1330god. a ti vjerovatno nabrajas pretke samo do onog koji je primio islam ali to je vec tvoj problem(naravno i tebi slicnim) SVE JE TO ZIVOT I BICE ISTORIJA(edit by Dina)
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed Nov 11, 2009 1:42 am

JJJJUUUUHHHHUUUU!!!!! Bosnjaci!!! Ima li koga? Dje je ovaj narod?
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeSun Nov 29, 2009 4:26 pm

Vidima ja da je tebi punoooooooooooo dosadno. SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_lol

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeSun Nov 29, 2009 6:41 pm

Nije mi bog zna nesto dosadno, ali rekoh da vidim sta radite. Al ako nijeste raspolozeni sta da se radi!!!!
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeFri Dec 25, 2009 12:16 am

Hehehe i do kakvog si zakljucka dosao???

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeFri Dec 25, 2009 12:24 am

Ne mogu da zakljucim nista narocito! Ja uvijek cekam da mi se kaze.
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeTue Jan 19, 2010 11:32 pm

Ko ceka taj i doceka. SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_biggrin

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
drinexi
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Pitanje porijekla   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed Mar 17, 2010 2:46 pm

Lejlehanuma, kada na ovome forumu pises o porijeklu i postanku odredjenih porodica, vidljiva je srbo-crnogorska , podgoricka skola koja ti sluzi kao jedini izvor. Trebala si se malo potruditi, pa malo trknuti do biblioteka u istambolu i ankari, takodje u konji pa onda u komsiluk u dubrovnik i najposlije u arajevo, jer nije sve izgorjelo. tada zasigurno nebi pisala i vrijedjala plemenita prezimena koja su prezivjela obrnuti istorijski slijed, od onoga, koji ti javno iznosis (citaj prpisujes srpske lazi.
za sada toliko, efendinice.
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeThu Mar 25, 2010 10:59 pm

drinexi posto si ti posetio te biblioteke bujrum podijeli svoje znanje sa nama.U naprijed zahvalni. SRPSKE LAZI I PREVARE 175450

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
Amatullah
Admin
Admin
AmatullahSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeThu Apr 01, 2010 8:36 am

beranac (citat):
Mnogo mnogo istorijskih cinjenica sa malim preuvelicavanjem. ********** Mozda je moju pra-pra babu *** neki aga ali raspitaj se i ti o svojim precima.Sto se mene tice pretke znam unazad do oko 1330god. a ti vjerovatno nabrajas pretke samo do onog koji je primio islam ali to je vec tvoj problem(naravno i tebi slicnim) SVE JE TO ZIVOT I BICE ISTORIJA(edit by Dina)

Tvoji pretci koji su primili Islam, bili su pametni ljudi. Ali sta ces... izrodi se i po koji nerod vremenom, tek toliko da podsjeti kakvi su preci bili onima koji su primili Islam poslije te 1330 godine.
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeMon Apr 05, 2010 1:03 pm

Amatullah (citat):
beranac (citat):
Mnogo mnogo istorijskih cinjenica sa malim preuvelicavanjem. ********** Mozda je moju pra-pra babu *** neki aga ali raspitaj se i ti o svojim precima.Sto se mene tice pretke znam unazad do oko 1330god. a ti vjerovatno nabrajas pretke samo do onog koji je primio islam ali to je vec tvoj problem(naravno i tebi slicnim) SVE JE TO ZIVOT I BICE ISTORIJA(edit by Dina)

Tvoji pretci koji su primili Islam, bili su pametni ljudi. Ali sta ces... izrodi se i po koji nerod vremenom, tek toliko da podsjeti kakvi su preci bili onima koji su primili Islam poslije te 1330 godine.

He he he... pomjeri se sa mjesta! Ko je primio islam? Pa da su moji preci primili islam pamtio bi ih isto kao i ti tvoje pretpostavljam.
Batalite ljudi! ja sam dosao na ovaj forum da prosirim malo znanje o drugim kulturama i obicajima a ono ispade da znam priblizno vama o vama.
nije vazno momci.... oprostite!!!
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeMon Apr 05, 2010 10:39 pm

beranac dobro dosao na forum.Zamolila bih te sam jedno da ne mijesas rodove,jer nase pisanje kao i nikovi nisu u muskom vec u zenskom rodu.SRPSKE LAZI I PREVARE 175450 Ja vas nikada nisam ni u sali ni namjerno(kao sto vi to radite) nazvala beranka tako da bi vas zamolila da ni vi to ne radite.SRPSKE LAZI I PREVARE 175450 Ne znam zasto vam smeta(beranac) da su admini zenskog roda pa hocete na silu da ih prevedete u muski rod. SRPSKE LAZI I PREVARE 866386
Hvala na razumijevanju Dina (nikako Dino) SRPSKE LAZI I PREVARE Lol


SRPSKE LAZI I PREVARE 913774

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeTue Apr 06, 2010 12:20 am

Dina! Hvala ti za pojasnjenje ali stvarno nijesam mislio nista lose. Ono momci i ljudi sam rekao cisto zargonski i nije bilo nikakve zle namjere.
Jos jednom se izvinjavam i obecavam da cu ubuduce voditi racuna.


poz. Beranac
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeWed Apr 07, 2010 2:37 am

beranac (citat):
Dina! Hvala ti za pojasnjenje ali stvarno nijesam mislio nista lose. Ono momci i ljudi sam rekao cisto zargonski i nije bilo nikakve zle namjere.
Jos jednom se izvinjavam i obecavam da cu ubuduce voditi racuna.


poz. BeranacNadam se da ubuduce nece dolaziti do ovakvih nesporazuma. SRPSKE LAZI I PREVARE 70586 SRPSKE LAZI I PREVARE 76805 SRPSKE LAZI I PREVARE 148674


SRPSKE LAZI I PREVARE 389260

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
Amatullah
Admin
Admin
AmatullahSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeSun Jun 06, 2010 5:38 am

SRPSKE LAZI I PREVARE 57026 SRPSKE LAZI I PREVARE 76805
Na vrh Go down
beranac
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeTue Jun 08, 2010 12:14 pm

Samo da vas pozdravim.

(cini mi se da ste malo neaktivni na ovom mjestu)
Na vrh Go down
takvaran
aktivni dzematlija
aktivni dzematlija
takvaranSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeSat Jun 12, 2010 1:50 pm

ma necemo da pravimo guzvu SRPSKE LAZI I PREVARE 470613
SRPSKE LAZI I PREVARE 800403

ovako dodjes jednom mesecno ili ako imas srece 2-3 puta i sta SRPSKE LAZI I PREVARE Affraid
vidis da je neko dolazio SRPSKE LAZI I PREVARE 18927


SRPSKE LAZI I PREVARE 389260SRPSKE LAZI I PREVARE 96483
Na vrh Go down
Dina
Admin
Admin
DinaSRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeThu Jul 08, 2010 1:27 pm

Amatullah (citat):
SRPSKE LAZI I PREVARE 57026 SRPSKE LAZI I PREVARE 76805SRPSKE LAZI I PREVARE 57026 SRPSKE LAZI I PREVARE 666 SRPSKE LAZI I PREVARE 470613

SRPSKE LAZI I PREVARE 913774

_________________
''Nemoj da places na mom pragu,da mi vrata ne povuku vlagu!''

SRPSKE LAZI I PREVARE Hx3v5l
Na vrh Go down
Truba
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeThu Jan 27, 2011 2:30 am

Daj još o Sluganskim krivotvorinama. Svaka čast na dosadašnjem istraživanju.
Na vrh Go down
adnan32
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeTue Mar 27, 2012 3:01 pm

de ljudi sta se gubite znam da je tesko prihvatiti cinjenicu da su vas 100 godina lagali kaki bosnjaci kakav bosnjacki jezik bosnjacki jezik je nastao mjesanjem turskog i srpskog tacnije arapskog i srpskog zasto su vam sakrivena neka kolena naravno da se nikad nesetite koste kako su muslimani nastali sta znaci musliman
znateli sta je bio danak u krvi
mislim stvarno samo si stavarate zablude
znaci muslimani na ovim prostorima bivse sfrj su nastali tako sto su turci imali uslov ili ces biti islamske vroispoveti ili ces biti pravoslavan i trpiti nas ili u naj gorem slucaju na pan glava ili kolac pa biraj
onda janicar to ste vi deca koja se uzimala kao mala i ucena da ubijaju srbe sta se kaze ako je turcin krvav do kolena janicar mora da bude do vrata
Na vrh Go down
adnan32
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeTue Mar 27, 2012 3:12 pm

i jos jedna stvar zasto je to tako nakon 500 godina turske vlasti hvala bogu pa smo ih se resili
vi poislamljeni smo ostali ovde da bi se klali sa saima sobom sa svojim predacima koih se nesecate kad sam pogledao u neke spise do koji sam tesko dosao svatio sam da zivim u lazi i koje je moje pravo prezime a sva vasa preimena su srpska samo su doato nesto arapsko

i naj vaznije netreba se stiditi onoga sto jesmo netreba mrzeti drugu veru svaka nas vjera uci jednome biti dobar prema svama eto hvala nek se neko javi
Na vrh Go down
KrvZaBosnuMoju
novi dzematlija
novi dzematlija
SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitimeSun Oct 14, 2012 3:43 am

Srpskim lazima nikada kraja!

Evo ukucajte sljedece na google:

1. Srbi Alergični na Istinu o Ratu u BiH, jer su Naučili da Lažu o Istoriji.

2. Naser Orić: Pisali Lažne Izjave o Zločinima nad Srbima oko Srebrenice.

3. Srpski Mitovi: Srbi Imali Vlasništvo nad 64 Procenata Zemljišta u BiH.

4. Srbi ‘Prepravljali’ (Falsificirali) Dokumente o Nevinosti Karadžića.

5. I Goebbels bi se Postidio Srpske Ratne Propagande i Izmišljotina.

6. Hag: Zločini nad Srbima Putem Lažnih Izjava.


Procitajte svih 6 clanaka za pocetak !!!!!
Na vrh Go down
Sponsored content

SRPSKE LAZI I PREVARE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SRPSKE LAZI I PREVARE   SRPSKE LAZI I PREVARE Icon_minitime

Na vrh Go down
 
SRPSKE LAZI I PREVARE
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Bosnjacki forum :: Istorija i sve vezano za istoriju-
Idi na: